Dušan Stanković pobednik Smuđijade u Karavukovu (SRB)

pobednik-smudjijadeRibolovac Dušan Stanković iz Mačvanske Mitrovice, pobednik je treće po redu “Smuđijade” koja je juče održana u Karavukovu u organizaciji KSR “Dunav Karavukovo”.

Stanković je sa tri upecana smuđa osvojio 5.680 poena, što mu je omogućilo da nadmoćno bude prvi.

Na stepeniku niže se našao Jovan Lončar iz Veternika, koji je imao 4.000 poena, dok je Milorad Pejić iz Lajkovca bio treći sa 2.540 poena.

Njima su pored plaketa u drvetu pripale i tri skromne novčane nagrade u iznosu od 15.000, 13.000 i 8.000 dinara.

Najveću ribu od 1.800 grada ulovio je drugoplasirani Lončar, kome je u znak sećanja na ovaj događaj pripao i poklon u vidu prepariranog grgeča.

Na takmičenju je učestvovalo 67 ribolovaca koji su došli iz mnogih mesta širom Srbije, a prema očekivanju najviše ih je bilo  iz opštine Odžaci. Među njima je bila jedna takmičarka iz Sombora, a druga iz Deronja, i njima su takođe uručeni prigodni pokloni.

Kuriozitet je da je najmanju ribu upecao Zdenko Demiter iz Lalića, čiji je smuđ bio težak samo 365 grama, najmlađi učesnik je Vladimir Stojanović iz Karavukova koji ima 11 godina, dok je “najmalerozniji” takmičar Đoko Grabež iz Crvenke. On je samo nekoliko minuta pre početka takmičenja upecao ribu koja se nije računala u zvanični ulov. Za sve njih su organizatori obezbedili skromne nagrade.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi u dicsiplini 'lov ribe udicom sa hranilicom - Feeder'

Domaćini su posebnu nagradu uručili ekipi Varaličarske sekcije iz Niša, koja je po drugi put uzastopno učestvovala u ovom sportskom događaju.

Organizaciju “Smuđijade” finansijski su pomogli Turistička organizacija opštine Odžaci i Opštinski sportski savez.

– Bilo je sve pod konac i vremenski precizno, što su nam potvrdili svi učesnici, koji su rekli da u ovoj godini nije bilo bolje organizovanog takmičenja od ovog u Karavukovu. Naravno, mi smo uložili puno truda da to tako bude i uz poznato gostoprimstvo koje smo demonstrirali tokom čitavog dana, verujemo da su svi učesnici otišli sa pozitivnim utiscima svojim kućama. Njihova poruka je bila da će ponovo sa zadovoljstvom doći u našu sredinu – kaže Dejan Antanasković, predsednik KSR “Dunav Karavukovo”.

Izvor:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.