U sklopu “Novogradskih dana 2015” održano takmičenje u ribolovu

Sa jucerasnjeg takmicenja sportskih ribolovaca Novogradski dani 2015 Foto I. BAJROVICPod pokroviteljstvom općine Novi Grad Sarajevo, u povodu kulturno sportske manifestacije “Novogradski dani 2015”, a u organizaciji Udruženja Sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo, u subotu je na ribarskoj stazi Lađanica u Dobroševićima, održan 15. Tradicionalni turnir u sportskom ribolovu na kojem je učestvovalo 6 ekipa iz Tuzle, Zenice i Sarajeva sa 30 učesnika. Bila je ovo manifestacija lijepog druženja i lova ribe udicom na plovak.

Održavanje manifestacije „Novogradski dani“ u sportskom ribolovu proteklih niz godina postalo je tradicija koja ima za cilj afirmaciju i podsticanje ribolovnog sporta.

U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa SIRK “Bistro” iz Tuzle, drugo Udruženje SRI Stari Grad, a treće mjesto pripalo je ekipi SRD “Bistro”  iz  Zenice.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su: Nadil Zahirović (Tuzla), Suad Katica (Stari Grad) i Bahrudin Jamaković (Tuzla).

Sudija u sportskom ribolovu Mugdim Pešto odlično je obavio svoj dio posla. Organizacija takmičenja zaslužuje svaku pohvalu. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je Sulejmen Hamidović stručni saradnik za sport u Općini Novi Grad i dopredsjednik Upravnog odbora Sportskih ribolovaca Novi Grad.

Pročitajte i:   Održano posljednje kolo Premijer lige BiH u lovu grabljivica umjetnim mamcima sa obale (SPIN) za 2023. godinu

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari, medalje, diplome i zahvalnice, dar pokrovitelja takmičenja Općine Novi Grad.

Tekst i foto: I. BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.