EkologijaNajnovije vijesti

Discovery slavi 30 godina znatiželje, izvrsnosti i revolucionarnih dokumentarnih programa

discovery-30-godinaDiscovery Communications, vodeća svjetska pay-TV mreža, 17. juna slavi 30 godina otkada je vizionar John Hendricks osnovao tvrtku i pokrenuo Discovery Channel – prvi televizijski kanal posvećen dokumentarnom programu. Discovery je kroz 30 godina dugu historiju bio odan svojoj misiji kako bi gledaocima prikazao nevjerovatne priče, upoznao ih s nekim od najfascinantnijih ljudi i bića na planeti, te im približio najljepša mjesta na svijetu.

Tokom protekle tri decenije, Discovery Communications je postao svjetska #1 pay-TV mreža, s prosjekom od 10 kanala u više od 220 zemalja, dosegnuvši tako gotovo 3 milijarde kumulativnih pretplatnika. Od 1989. godine, kada je Discovery Channel postao prvi internacionalni dokumentarni kanal, donoseći svoj jedinstveni sadržaj prvo gledateljima u Evropi, a zatim i šire, kompanija se kontinuirano širila na nova tržišta, nove kanale, nove formate i nove žanrove. Danas, Discoveryjev raznoliki portfelj uključuje gledaocima omiljene kanale kao što su Animal Planet, TLC, ID i Eurosport – vodeće paneuropsko sportsko-zabavno odredište. Predana misiji da ostane lider dokumentarnog žanra kompanija se ponovno povezuje s najdubljim vrijednostima Discovery branda – zapanjiti, potaknuti i educirati, te samo u ovoj godini ulaže 2 milijarde dolara u sadržaj, s uzbudljivim nadolazećim programima, kao što su Racing Extinction, Life of Dogs i Harley Davidson.

Discovery Channel je prešao dalek put od 17. juna 1985. kada je emitiran prvi show Iceberg Alley za 156.000 pretplatnika u SAD-u. Danas je Discovery najdistribuiraniji televizijski brand u svijetu koji doseže do više od 450 milijuna globalnih pretplatnika. Izbor dokumentarnih kanala danas je mnogo veći nego što je bio prije 30 godina, međutim, Discovery Channel je i dalje broj 1 s obzirom na preferencije gledaoca, kako u Americi tako i u većini međunarodnih tržišta.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

Discovery je u Bosni i Hercegovini prisutan više od 10 godina, a njegov portfelj uključuje 16 pay-TV kanala: Discovery Channel, Animal Planet, TLC, ID, IDx, IDx HD, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Discovery World, Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, i Eurosport News, te ima najveću lokalnu prisutnost od svih međunarodnih medijskih tvrtki. Sjedište Discoveryja za jugoistočnu Europu smješteno je u Bukureštu i pokriva 10 tržišta, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Victoria Davies“Discovery je inspirirao generacije i postao stanje uma”, izjavila je Victoria Davis, potpredsjednica i Country Manager Discovery Channela za jugoistočnu Europu. “Ponosna sam što mogu reći kako je Discovery zapalio strast u svima nama i potaknuo našu znatiželju, želju za istraživanjem i bolju povezanost sa svijetom. Upravo je ta znatiželja i predanost prepričavanju nevjerovatnih priča ono što nas tjera da stvaramo najbolji sadržaj za naše kanale svakog dana. Ispred nas su još brojne avanture. Zahvalni smo našim gledaocima i partnerima koji su nas podržali na našem putovanju i pozvamo ih da zajedno proslavimo našu baštinu i našu budućnost.”

Više informacija o Discoveryju kroz decenije možete pronaći na stranici posvećenoj godišnjici:

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

http://www.30yearsofdiscovery.com/

Discovery Communications

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je svjetska #1 pay-TV mreža s više od 2,7 milijardi pretplatnika u preko 220 zemalja i teritorija. Discovery je posvećen zadovoljavanju ljudske znatiželje i zabavi gledatelja visokokvalitetnim sadržajem kroz 210 svjetskih televizijskih kanala, koje predvode Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Investigation i Science, kao i američka partnerska mreža OWN: Oprah Winfrey Network. Discovery također kontrolira Eurosport International, vodeću sportsko-zabavnu grupaciju, koja uključuje 6 pay-TV mrežnih brendova u Europi i Aziji. Discovery je i vodeći pružatelj obrazovnih proizvoda i usluga školama, uključujući nagrađivane serije K-12 digitalnih udžbenika, te lider u digitalnom segmentu čiji raznoliki online portfelj uključuje Discovery Digital Networks.

Za više informacija, molimo posjetite www.discoverycommunications.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.