Najnovije vijestiTakmičenja

Završeno Prvenstvo veterana i 2 kola Prvenstva za invalide

IMG_5682 (Medium)Na rijeci Savi u Gradišci su ovaj vikend održana 2 kola Prvenstva za veterane i invalide. Za veterane je zbog malog odziva ovo takmičenje proglašeno “Otvorenim Prvenstvom” i isto je završeno u ova dva kola.

Najuspješniji veteran u 2015. godini je Husein Gopo iz Jelaha sa ostvarenih 16 720 poena za plasman. Drugo mjesto je zauzeo Mugdim Pešto (Sarajevo) sa 12 840 poena, a trećeplasirani je njegov brat Vehid Pešto sa 11 700 poena.

U ovoj kategoriji su učestvovali i Berjan Savo (Istočno Sarajevo) koji je ostvario 6 610 poena i Davogić Stojan (Derventa) sa ostvarenih 5 660.

Najuspješnijim takmičarima u ovoj kategoriji su uručene medalje i diplome, a zvanično su pozvani i na zajednički ručak koji će biti organizovan poslije III i IV kola za ketegoriju invalida.
U kategoriji invalida na prva dva kola je uzelo učešće 11 takmičara. U oba dana takmičenja je najuspješniji bio Kelečević Rade iz Laktaša sa ukupnim ulovom od 27 kg i 80 gr ribe (27 080 poena). Veoma dobar ulov su ostvarili i drugi takmičari, a svi rezultati se mogu vidjeti u dnevniku takmičenja koji je, uz fotografije, dat u prilogu ovog izvještaja.
Brigu o regularnosti takmičenja u prva dva kola su vodili vrhovni sudija Đuro Matković, delegat takmičenja Adnan Doglod i komesar Zijad Sinanović. Navedeni suci su, pored poslova za koje su imenovani, obavili i poslove sektorskih sudija, a na njihov rad nije bilo primjedbi na stazi.
Domaćin SRD “Amur” Gradiška je obezbijedio pomoćnike takmičarima kojima su isti trebali na stazi, te su pružili potrebnu pomoć i prilikom silaska do startnih mjesta.
Ukupan ulov na stazi za 2 kola iznosi 159 kg i 320 gr ribe (16 takmičara). Ulov invalida iznosi 105 kg i 790 gr, dok su veterani ulovili 53 kg i 530 grama.
Komesar takmičenja Zijad Sinanović će blagovremeno informisati takmičare o terminu održavanja III i IV kola za kategoriju invalida na koje će biti pozvani i veterani.
Ovim putem se zahvaljujemo domaćinu, kao i takmičarima koji su uzeli učešće na ovom takmičenju.
Čestitamo najuspješnijim takmičarima!
Svim učesnicima u kategoriji invalida želimo da bude B  I  S  T  R  O  na III i IV kolu Prvenstva.
Komesar Zijad Sinanović
Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.