VIDEO: Rijeka Misoča presušila, zabilježen veliki pomor ribe i rakova!

8Zbog sušnog perioda korito rijeke Misoče je presušilo i smanjen je dotok vode na izvorištu, a došlo je do velikog pomora ribe na području vodozahvata. Stanovnici su zabrinuti zbog nestašice vode i moguće ekološke katastrofe. Iz Vodostana Ilijaš ponovo apeliraju za racionalnom potrošnjom vode.

Zbog sušnog perioda i povećane potrošnje vode došlo je do ugrožavanja vodosnabdijevanja korisnika usluga Vodostana u općini Ilijaš, te je neophodno vodu za piće koristiti namjenski i racionalno (samo za piće i ličnu higijenu).

Upozoravaju da je moguće da zbog nedovoljnih količina vode na izvorištu dođe do dužeg prekida u vodosnabdijevanju.

Izvor: Radio Ilijaš

Danas su članovi Udruženja “Bistro!” – čuvari-volonteri obavjestili odgovorne u Udruženju koji su poduzeli prve korake, a detaljne informacije slijede sutra nakon obilaska terena i utvrđivanja nastale štete.

Kako je ovaj dio rijeke izgledao u januaru mjesecu kada je napravljen obilazak i snimljen tok rijeke zbog praćenja vodostaja.

Još jedan video koji govori o problemima koje Udruženje “Bistro!” ima na svom ribolovnom području. U pitanju je nelegano vađenje šljunka iz rijeke Misoče.

Pročitajte i:   Na rijeci Lašvi u Busovači održan Međunarodni SPIN Kup (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.