NajaveNajnovije vijesti

Danas počinje najuzbudljivija sedmica ljeta – Shark Week (Sedmica morskih pasa) na Discovery Channelu

DCIM100GOPRODanas počinje 28. po redu Shark Week na Discovery Channelu. Družite se s morskim psima svake večeri tačno 23:00!

Raspored premijera za #SharkWeek 24-30. augusta:

Ponedjeljak u 23:00 OTOK GOLEMOG MORSKOG PSA

Jeff Kurr, Andy Casagrande i Dickie Chivell, stručnjaci za morske pse, putuju na vulkanski otok Guadalupe u Tihom okeanu, te uz pomoć nove tehnologije i inovativnih metoda tragaju za nekim od najvećih bijelih pasa na svijetu.

Utorak u 23:00 VELIKA BIJELA NEVJESTA

Pratite potragu za legendom o “Ivani od morskih pasa”, najvećoj ženki velike bijele psine koju su ikada uspjeli obilježiti. Kako ženke te vrste funkcioniraju u odnosu na mužjake?

Srijeda u 23:00 POVRATAK VELIKOG BIJELOG SERIJSKOG UBICE

Stručnjaci za morske pse Ralph Collier i Brandon McMillian traže odgovore vezane uz na­pade velike bijele psine koji su se dogodili kao da su planirani: tačno svake dvije godine u istom mjesecu i na istoj Surf Beach plaži u Kaliforniji.  Nakon dva fatalna napada 2010. i 2012. godine, stručnjaci se pitaju hoće li isti morski pas napasti ponovno i zašto?

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Četvrtak u 23:00 KUBANSKI MORSKI PAS

Ekspedicija traganja za morskim psima ujedinila je američke i kubanske naučnike u zajedničkoj potrazi za populacijom velikih bijelih psina u još neistraženom dijelu svijeta. Redatelj Ian Shive i tim istraživača morskih pasa kreću u Havanu svjedočiti 6 metara dugačkoj velikoj bijeloj psini pod nazivom “El Monstruo”, te su u mogućnosti elektronski označiti jednu rijetku vrstu morskog psa po prvi put u historiji.

Petak u 23:00 IZVANZEMALJSKI MORSKI PSI: BLISKI SUSRETI

Naučnik i istraživač Paul Clerkin služi se najnovijim tehnologijama kako bi istražio morske pse, te se što je moguće više približio nekima od najneobičnijih morskih pasa na planeti u dubokim, mračnim i neistraženim dijelovima okeana. Dokumentarni program koji se snimao na istočnoj obali Tajvana prati 6 metara dugačkog velikoustog morskog psa označenog satelitskom oznakom.

Subota u 23:00 ČUDOVIŠNI MAKO

Naučnici kreću na ekspediciju kako bi istražili malo poznate morske pse mako koji žive u Meksičkom zaljevu. Oni su najbrži su od svih vrsta morskih pasa na svijetu, a naučnici će uspješno snimiti jedno od rijetkih pojavljivanja mako morskog psa.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Nedjelja u 23:00 STAZE MORSKIH PASA

Zašto je obala Floride postala nova vruća tačka za velike bijele psine u Atlantiku? Da bi to otkrio, morski biolog dr. Greg Skomal mora označiti grabežljivce uz obalu Cape Coda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.