Danas počinje najuzbudljivija sedmica ljeta – Shark Week (Sedmica morskih pasa) na Discovery Channelu

DCIM100GOPRODanas počinje 28. po redu Shark Week na Discovery Channelu. Družite se s morskim psima svake večeri tačno 23:00!

Raspored premijera za #SharkWeek 24-30. augusta:

Ponedjeljak u 23:00 OTOK GOLEMOG MORSKOG PSA

Jeff Kurr, Andy Casagrande i Dickie Chivell, stručnjaci za morske pse, putuju na vulkanski otok Guadalupe u Tihom okeanu, te uz pomoć nove tehnologije i inovativnih metoda tragaju za nekim od najvećih bijelih pasa na svijetu.

Utorak u 23:00 VELIKA BIJELA NEVJESTA

Pratite potragu za legendom o “Ivani od morskih pasa”, najvećoj ženki velike bijele psine koju su ikada uspjeli obilježiti. Kako ženke te vrste funkcioniraju u odnosu na mužjake?

Srijeda u 23:00 POVRATAK VELIKOG BIJELOG SERIJSKOG UBICE

Stručnjaci za morske pse Ralph Collier i Brandon McMillian traže odgovore vezane uz na­pade velike bijele psine koji su se dogodili kao da su planirani: tačno svake dvije godine u istom mjesecu i na istoj Surf Beach plaži u Kaliforniji.  Nakon dva fatalna napada 2010. i 2012. godine, stručnjaci se pitaju hoće li isti morski pas napasti ponovno i zašto?

Pročitajte i:   Bistro BiH: Bilećko jezero - 1. dio

Četvrtak u 23:00 KUBANSKI MORSKI PAS

Ekspedicija traganja za morskim psima ujedinila je američke i kubanske naučnike u zajedničkoj potrazi za populacijom velikih bijelih psina u još neistraženom dijelu svijeta. Redatelj Ian Shive i tim istraživača morskih pasa kreću u Havanu svjedočiti 6 metara dugačkoj velikoj bijeloj psini pod nazivom “El Monstruo”, te su u mogućnosti elektronski označiti jednu rijetku vrstu morskog psa po prvi put u historiji.

Petak u 23:00 IZVANZEMALJSKI MORSKI PSI: BLISKI SUSRETI

Naučnik i istraživač Paul Clerkin služi se najnovijim tehnologijama kako bi istražio morske pse, te se što je moguće više približio nekima od najneobičnijih morskih pasa na planeti u dubokim, mračnim i neistraženim dijelovima okeana. Dokumentarni program koji se snimao na istočnoj obali Tajvana prati 6 metara dugačkog velikoustog morskog psa označenog satelitskom oznakom.

Subota u 23:00 ČUDOVIŠNI MAKO

Naučnici kreću na ekspediciju kako bi istražili malo poznate morske pse mako koji žive u Meksičkom zaljevu. Oni su najbrži su od svih vrsta morskih pasa na svijetu, a naučnici će uspješno snimiti jedno od rijetkih pojavljivanja mako morskog psa.

Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 7. 'Stream Fishing Cup Bioštica 2022' (FOTO)

Nedjelja u 23:00 STAZE MORSKIH PASA

Zašto je obala Floride postala nova vruća tačka za velike bijele psine u Atlantiku? Da bi to otkrio, morski biolog dr. Greg Skomal mora označiti grabežljivce uz obalu Cape Coda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.