KrivolovNajnovije vijesti

NO Neptun: Krivolovom se bave i članovi LD “Vepar” iz Prozor-Rame

gvožđa1

Nevladina organizacija “Neptun” iz Prozora- Rame, borci za uvođenje reda i vladavine prava u segmentu zaštite okoliša, ponovo  ukazuju na nove devastacije flore i faune na području njihove opštine.

“Bezakonje, korupcija, nepotizam i svakojaki drugi oblici kriminala uzimaju danak  u svakom semgmentu našeg društva, pa tako i u lovstvu.

Lovačko društvo “Vepar” iz Prozor-Rame uspostavljeno je da bi se sačuvao, održao i pospješio životinjski svijet koji obituje na području koje pokriva navedeno  društvo.

A da u stvarnosti to nije tako, u prilog nam govore činjenice da u jeku najvišeg razmnožavanja životinja  članovi navedenog društava puštaju lovne pse i tako rastjeruju i uništavaju i ono malo životinjskog svijeta koje obituje na ovim  prostorima.

U 21. stoljeću, kada su se svi znansvenici uključili, i sva tehnološka dostignuća, da bi zaustavilo nagli pad i izumiranje životinjskog svijeta, članovi  LD “Vepar” love najprimitivnijim sredsvima za lov. A kakve povrede i patnje životinjama prave gvožđa, jasno nam je svima.”, poručuju iz NO Neptun.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.