Jezero Starača: U mjesecu oktobru dva takmičenja u sportskom ribolovu

7Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva u mjesecu oktobru organizuje dva takmičenja u ribolovu za seniore u disciplini “lov ribe udicom na plovak”.

Prvo takmičenje koje će se održati 10. oktobra je Prvenstvo Kantona Sarajevo revijalnog karaktera a u povodu završetka izgradnje takmičarke staze na jezeru.

“Posljednje takmičenje ekipa iz svih ribolovnih udruženja sa područja Kantona Sarajevo je održano prije devet godina. Ovo je pokušaj da se vrati tradicija održavanja ovakvih takmičenja, a ujedno je i prvo takvo takmičenje koje se održava na teritoriji našeg kantona. Povod je i završetak izgradnje takmičarske staze na kojoj je omogućen pristup i invalidnim licima, gdje smo pomoć dobili od Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. Veliku pomoć smo imali i od naših članova, ali i prijatelja iz drugih sarajevskih udruženja ribolovaca. Zbog toga i organizujemo ovo takmičenje na kojem će u prvom planu biti druženje.”, rekao je Adnan Osmanagić, predsjednik Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

U vikend poslije ovog takmičenja, 17. oktobra, održaće se 1. Kup U.G. “Bistro!”.

Na kup “Bistro!” su pozvane ekipe iz najuspješnijih ribolovnih udruženja u Bosni i Hercegovini, gdje su mnoge od njih predstavljale našu državu na međunarodnim takmičenjima, ili su njihovi pojedinci bili reprezentativci BiH. Štapove će “ukrstiti” ekipe iz Sarajeva, Jajca, Vogošće, Zenice, Istočnog Sarajeva, Tešnja, Žepča, Ilijaša, Banja Luke i Jablanice.

Pročitajte i:   Čestit Božić!

“Dolazak ovih iskusnih takmičara koji su se takmičili na mnogim takmičarskim stazama u BiH i u svijetu ćemo iskoristiti da od njih dobijemo sugestije kako da napravimo stazu što boljom.

Oba takmičenja je pomoglo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i koristimo priliku da se zahvalimo nadležnim u ministarstvu što su u kratkom periodu pomogli održavanje nekoliko ribolovnih takmičenja u Kantonu Sarajevo što će, sigurni smo, doprinijeti popularizaciji ovog sporta i rekreacije. Sada ribolovci iz Kantona Sarajevo imaju jednu malu, lijepu, i uređenu vodu u svom kantonu gdje mogu doći na izlet sa porodicom, uhvatiti i kapitalnu ribu, a gdje i udruženja mogu organizovati takmičenja, ali i male škole ribolova. Do sada su za organizovanje takmičenja i malih škola ribolova udruženja morala ići na vode udaljene i po 80 km.

Zahvaljujući ministarstvima kulture i sporta FBiH i Kantona Sarajevo, našim članovima, te članovima ostalih sarajevskih udruženja koji su nam pomagali u realizaciji projekta “Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”, mi sada imamo ribolovnu vodu i takmičarsku stazu na kućnom pragu.”, rekao je Senad Kapo, potpredsjednik Udruženja “Bistro!.

Pročitajte i:   Срећан Божић: Мир Божји - Христос се роди!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.