Najnovije vijestiOstale vijesti

U kabinetu Općinskog načelnika upriličen svečani prijem za Nihada Buljubašića – Zeku

ZekaU kabinetu Općinskog načelnika danas je upriličen svečani prijem za gospodina Buljubašić Nihada zvanog Zeka, sportistu koji svojim uspjesima na domaćem i međunarodnom planu promoviše Srebrenik i Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj istaknuti sportista, sportski ribolovac, član SRD “ZEBA” Srebrenik, već dugi niz godina se takmiči i niže uspjehe na svjetskim, evropskim, balkanskim turnirima, kupovima, takmičenjima i šampionatima.

Član je državne BiH ribičke reprezentacije, a istovremeno i jedan od glavnih trenera u našem odbojkaškom klubu “GRADINA – HERCEG” u Srebreniku.

Za ovoga mladoga čovjeka se jednostavno može reći da svakodnevno “živi sport”, a ljubav koju gaji prema ribičkom i odbojkaškom sportu i natjecanjima, kruniše mnogim medaljama i uspjesima koji ga kroz život prate.

Vrlo često, iz ličnih sredstava, finansira svoja putovanja i odlaske na zahtjevna ribička takmičenja, kao i sve pripreme koje mora uraditi prije toga.

Najnoviji uspjeh je postignut proteklog vikenda u Žepču gdje je gospodin Buljubašić pobijedio i odnio prvo mjesto na vrlo zahtjevnom ribičkom turniru i takmičenju ” KUP ŽEPČA – 2015”.

Općinski načelnik, gospodin Nihada Omerović je našem sugrađaninu i istaknutom sportisti čestitao na postignutim uspjesima, uručivši mu Povelju sa slikom Starog grada – Gradine Srebrenik.

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Ispred potrala BistroBiH, iskrene čestitke majstoru!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.