Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poziv na Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-do kantona

Drivusa_takmicenje_kantona_sarajevo_2006_2Upravni odbor SSRD ZE-DO kantona poziva članice SSRD ZE-DO kantona da uzmu učešće na tradicionalnom takmičenju KUP SAVEZA SPORTSKO RIBOLOVNIH DRUŠTAVA ZE-DO KANTONA u disciplini ulov ribe udicom na plovak ekipno

Pravo nastupa na KUP-u imaju sve članice Saveza, a na takmičenju mogu nastupiti sa maksimalno 3 (tri) ekipe. Ekipu čine 3 takmičara + vođa.

Tehnika ribolova nije dirigovana (štap po slobodnom izboru) i sva se riba boduje tj. nema zabrane po vrsti i veličini ribe.

Količina hrane za primamu i količina mamaca je dozvoljena u skladu sa važečim Pravilnikom takmičenja SRS Federacije BiH, a hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim: živih i mrtvih ribica, ikre, a nije dozvoljena upotreba: kruha, vještačkih mamaca (varalica), imitacije crva, verde vasa, gliste, vještačkih mušica i slično.

KOTIZACIJA ZA TAKMIČENJE SE NE PLAĆA

Krajnji rok za prijavu ekipa je 06.11.2015. godine (petak), a prijave se vrše kod sekretara SSRD ZE-DO kantona Adnan Doglod putem tel. 061/690-940, tel/fax 032/242-212 ili mail ssrdzedo@gmail.com

NA STAZI ĆE SUDITI SUDIJE IZ UGSR „BISTRO“ ZENICA, A ZA NJIHOV RAD IM NEĆE BITI ISPLAĆENA NOVČANA NADOKNADA

S A T N I C A

Subota: 7. novembar 2015. godine – TRENING

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

08:30 – 10:30 ….. priprema za trening
10:30 – 16:00 …. trening, uz najavu domaćinu i ribočuvaru. Riba se može stavljati u čuvaricu, ali nakon treninga se mora obavezno pustiti
do 17:00 ………. kraj treninga i zatvaranje staze

Nedjelja: 08. novembar 2015. godine – TAKMIČENJE

08:00 – 08:30 …. prijava ekipa i takmičara
08:30…. obračanje domaćina i vrhovnog sudije, te obraćanje predsjednika SSRD ZE-DO kantona koji će otvoriti takmičenje
08:30 – 08:45 … žrijebanje: redosljeda žrijebanja, sektora i startnih mjesta – kombinacijom
08:45 – 09:00 … izlazak na stazu do startnih mjesta
09:00 …………. 1. signal – početak pripreme
09:40 …………. 2. signal – 5 minuta prije kontrole hrane i mamaca
09:45 …………. 3. signal – kontrola hrane i mamaca
10:30 ………… .4. signal – obilno hranjenje
10:40 …………. 5. signal – početak takmičenja
14:35 …………. 6. signal – zadnjih 5 minuta – finiš
14:40 …………. 7. signal – kraj takmičenja
14:40 – 15:00 …….. vaganje ulova i obračun rezultata
16:00 ………… zajednički ručak, proglašenje rezultata, dodjelu priznanja i fotografisanje –   restoran “Tapas” Zenica

PO SATNICI JE PLANIRANO DA TAKMIČENJE TRAJE 4 SATA, A UKOLIKO VEĆINA PRIJAVLJENIH EKIPA BUDE ZA SMANJENJE NA 3 SATA ORGANIZACIONI ODBOR ĆE UVAŽITI NJIHOV ZAHTJEV

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

KUP SSRD ZE-DO kantona je prijateljsko takmičenje na kojem se akcenat prvenstveno stavlja na druženje. Na ovom takmičenju se angažovane sudije neće striktno pridržavati Pravilnika kada su u pitanju kaznene odredbe, ali će isto po svim drugim pitanjima biti u potpunosti organizovano u skladu sa istim iz razloga što će ovo takmičenje biti iskorišteno za edukaciju angažovanih sudija iz Zenice. Edukaciju će vršiti Sudijska komisija UGSR „Bistro“ Zenica i ukoliko ima zainteresovanih sudija iz drugih udruženja ovim putem ih pozivamo da se prijave. Vršit će se elektronska obrada rezultata na 2 laptopa, te je to prilika da se i sudci iz drugih udruženja koji nisu imali do sada priliku upoznaju sa ovim načinom obrade rezultata.

Za dodatne informacije možete se obratiti članovima imenovanog Organizacionog odbora:

  1. Nermin Piknjać 061/795-378
  2. Zijad Sinanović 061/792-320
  3. Adnan Doglod 061/690-940

Želimo Vam sretan dolazak i ugodan boravak, dobre takmičarske rezultate i lijepo druženje.

B I S T R O   !

U IME UPRAVNOG ODBORA
ORGANIZACIONI ODBOR TAKMIČENJA

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.