Najnovije vijestiTakmičenja

Na Drini u Ustikolini održan 12. Internacionalni kup mladičara

DSC_0521Piše: Ismet BAJROVIĆ

U veoma uspješnoj organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Halil Sofradžija“ – Ustikolina, u subotu, 26. decembra, održan je tradicionalni 12. Internacionalni kup u lovu mladice varalicom. Ovo takmičenje je održano u povodu završetka lovne sezone na mladicu.

Na obalama Drine kod Ustikoline okupilo se više od 50 mladičara, iz Sarajeva, Jošanice, Foče, Goražda i Ustikoline. Domaćini su uložili puno truda da obezbjede optimalne uslove za takmičenje i obezbjede bogatu trpezu, te osvježavajući napitak za sve učesnike.

Takmičenje je trajalo puna tri sata, ali kraljica naših rijeka nije „grizla mamac“.

Jednu mladicu ulovio je Šefkija Drugović – Keke iz Ustikoline, a riba je bila dugačka 75 cm, a teška 3,5 kg.

Bilo je još ulova škobalja, a vješti ribari bili su: Senad Džomba, Ramiz Gušo, Haris Sijerčić i Mugdim Pešto.

Vrijedni sportski ribolovci iz Ustikoline bili su uzorni domaćini i organizatori ovog takmičenja. Za sve učesnike obezbjeđen je vojnički ručak, a na stolovima bilo je puno domaćih proizvoda – pršute, raznih sireva, kajmaka, salata, domaćih sokova, rakije kruške i šljive. Ovdje je sve dobro štimalo. Bilo je lijepih priča i šala iz ribolova.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Avdo Džemidžić, poznati poljoprivrednik ovog kraja počastio je ribare sa svojim kvalitetnim proizvodima. Sulejmanu Dreci, sekretaru ribara i Senadu Džombi iz Ustikoline pripadaju samo riječi hvale za sve što su pripremili za svoje goste.

Neđo Pejović iz Jošanice čestitao je svojim komšijama za uspješnu organizaciju takmičenja. Među prisutnima bilo je desetak starih ribara iz ovog kraja. Oni su došli da uveličaju ovo takmičenje, ali i da se druže sa mlađim ribarima. Svim ribarima bio je jedino prioritetan zadatak da se druže, a lov ribe bio je u drugom planu.

“Od 11. godine se bavim ribolovom tako da sam postao vješt u pecanju, naročito mladice, a bilo je ulova i preko 30 kg mladice. Danas baš nisam ni očekivao veći komad, ali mi se posrećilo. U ribolovu nikada ne znate kako ćete proći. Na Drini u Ustikolini okupili su se brojni ribari radi lijepog druženja, a lov ribe je bio u drugom planu”, kaže Šefkija Drugović poznati mladičar iz Ustikoline.

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.