NajaveNajnovije vijesti

Delicije u divljini – Matt Tebbutt u Discovery izazovu

KingoftheWildNovi serijal Discovery Channela spojio je dva naizgled potpuno različita čovjeka i ujedinio ih s ciljem da dokažu kako zajedno zaslužuju da ih se zove Kraljevima divljine.

Prvi od njih je Josh James profesionalni lovac s Novog Zelanda, ovisnik o prirodi i avanturama, čovjek čija porodica nikad ne kupuje meso, već isklju­čivo priprema obroke od divljači i riba koje Josh sam ulovi.

Drugi je Matt Tebbutt, slavni britanski kuhar, koji osim što kuha u restoranu, vodi kulinarske televizijske emisije, piše kuharice i jednostavno rečeno živi za dobru hranu. Njihova jedina do­dirna točka je da obojica vole svježe i prirodne namirnice.

Odlučili su se stoga na zanimljiv ali ambiciozan eksperiment. Posjetit će neka od najnegostoljubivijih mjesta na svijetu i u samo sedam dana dokazati da se od ne­vjerovatnih sastojaka koje priroda nudi mogu pripremiti ukusna jela. Kako bi njihov izazov bio još zahtjevniji, u lov i prikupljanje svega onoga što im je potrebno za preživljavanje krenuli su samo s najosnovnijom opremom. Hoće li uspjeti u svojem pokušaju pripitomljavanja divljine? Gledajte Kraljeve divljine četvrtkom u 22 sata na Discovery Channelu.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Josh i Matt prvo moraju uhvatiti i prikupiti najsvježije namirnice koje nudi priroda. Josh će u lovu koristiti  samo luk i strijele, praćke, zamke i mreže. Matt ima samo jedan lonac, a osim za kuhanje zadužen je i za skupljanje egzotičnih namirnica po­put agave, gljiva, žirova i ljekovitog bilja.

Ova neobična lovno-gastro avantura odvest će Josha i Matta svake sedmice na nepo­znatu lokaciju, u kojoj se moraju snaći  bez karte i kompasa. Na svakoj lokaciji ostaju 7 dana i noći, a prioritet im je pronaći vodu, izgraditi zaklon i napraviti og­njište. Zatim od najneobičnijih namirnica koje su pribavili u prirodi pripremaju u­kusne obroke dostojne kraljeva. Putovali su u Meksiko, Bugarsku, Finsku, Maleziju i na Borneo, a pokazat će se da su znanje, strast i zrnce očaja bili ključni sastojci u svakoj avanturi.

Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 8. Stream Fishing Cup Bioštica 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.