Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Na Ilidži otvorena ribolovna sezona: Željeznica poribljena potočnom pastrmkom

Ž7=#Ss jučerašnjeg poribljavanja rijeke Željeznice na Ilidži# ( Foto, I. BAJROVIĆ)Piše: Ismet BAJROVIĆ

Povodom 12. marta, Dana Općine Ilidža, u organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Ilidža“ na obalama Željeznice u subotu, 12. marta organizirano je tradicionalno otvaranje ovogodišnje ribolovne sezone na pastrmku.

Tom prilikom, vrijedni ribari s Ilidže su iz Konjica obezbjedili 200 kilograma potočne pastrmke, koja je ubačena u Željeznicu, a ribari su imali priliku da uživaju u svom omiljenom hobiju.

Esad Fejzagić, sekretar Udruženja ribara „Ilidža“ ističe da njihovo Udruženje posebnu pažnju posvećuje u radu sa mladima, uzgoju i zaštiti ribljeg fonda i poribljavanju Željeznice i Bosne.

Tokom druženja Sarajevskih ribara na Ilidži, bilo je dosta ulova ribe koja je završila na roštilju. Stotinjak ribara iz Sarajevskog kantona, okupilo se uz obalu Željeznice koji su se lijepo družili i pecali pastrmku. Dnevna dozvola je 10 KM.

Ilidžanci su organizovali akciju čišćenja obala od nagomilanog smeća koje su nesavjesni sugrađani odložili uz obalu Željeznice. Bila je ovo akcija za svaku pohvalu. Nakon završene akcije čišćenja obala Željeznice, uslijedilo je druženje ribara. Naša kamera uhvatila je svečano otvaranje ribolovne sezone na Ilidži. Za sve učesnike u Domu ribara organizirano je druženje koje je trajalo do kasnu u noć. Tako to rade vrijedni ribari s Ilidže.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.