Ribar oštetio budžet RS i Ribarski savez za 8.570 KM

Ulovio novacPRIJEDOR – Prijedorčanin N.P. (50) osumnjičen je da je oštetio budžete RS i Ribarski savez RS za 1.920 KM odnosno 6.650 KM, ostvarivši materijalnu korist u tim iznosima za Sportsko ribarsko društvo Prijedor.

On je kao odgovorno lice Sportskog ribarskog društva Prijedor od januara prošle do juna ove godine bez odobrenja Ribarskog saveza štampao i distribuisao članske kartice i godišnje markice članovima udruženja sa imenom i logom tog Saveza.

“Na ovaj način osumnjičeni je Sportskom ribarskom društvu iz Prijedora pribavio materijalnu korist od oko 6.650 KM, a za isti iznos je oštetio Ribarski savez.”, navodi se u saopštenju CJB Prijedora.

On je od januara 2014. do januara ove godine sačinjavao lažne finansijske izvještaje o poslovanju Sportskog ribarskog društva Prijedor, nije postupao po poreskom zakonodavstvu Srpske, niti je prijavljivao i plaćao porez na dobit ovog društva.

“Na ovaj način osumnjičeni je oštetio budžet RS u iznosu od 1.920 KM neobračunatog i neuplaćenog poreza na dobit za ostvareni prihod od zakupnine koju je lažno prikazao kao donaciju u poslovnim knjigama Sportskog ribarskog društva, ostvarivši za ovo društvo materijalnu korist u tom iznosu“, stoji u saopštenju.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

CJB Prijedor juče je Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnio izvještaj protiv N.P. o počinjenim krivičnim djelima neovlašćena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela, falsifikovanje ili uništavanje trgovačkih ili poslovnih knjiga ili isprava i lažna poreska isprava.

Izvor: nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.