Najnovije vijestiTakmičenja

Na obalama Drine u Ustikolini održan 13. Kup mladičara: Druženje ispred rezultata

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Halil Sofradžija” na lokalitetu Rasadnik u Cvilinskom polju kod Ustikoline, održan je 13. tradicionalni kup mladičara u lovu kraljice naših voda.

Učestvovalo je više od 50 ribara iz Ustikoline, Goražda, Sarajeva i Visokog.

Takmičenje je otvorio Sulejmen Dreca, generalni sekretar ribara iz Ustikoline. Ribari su na stazi dugoj preko 15 kilometara imali priliku da se druže i pokušaju uloviti kraljicu naših voda. Koristili su razne varalice i za tri sata takmičenja ulovljeno je samo 10 škobalja koji su završili na trpezi.  Niko od ribara nije imao sreću da upeca mladicu i ako je ova  rijeka poznata po kapitalnim mladicama.

Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou, te je organizovana bogata trpeza uz koju su ribari imali ugodan boravak na obalama rijeke Drine.  Za sve učenike lov mladice bio je u drugom planu.

Prelijepo sunčano vrijeme poslužilo je da se ribari okupe pored ribarske kolibe u Cvilinskom polju. Domaćini i organizatori ovog takmičenja priredili su bogatu gozbu sa sve goste i prijatelje prirode i lova mladice.

Pročitajte i:   Hа језеру Aлаговац почело Oпштинско такмичење у спортском риболову

Prof. Nijaz Šahinović iz Visokog već 15 godina ovdje dolazi na Drinu, jer je ljubitelj prorode i ribolova. Ramiz Gušo i Haris Sijerčić iz Sarajevske općine Novi Grad niz godina dolaze na Drinu, zbog druženja, a  kako su  nam rekli, lov ribe je u drugom planu.

“Prof. dr. Avdo Sofradžija je legenda ribolovnog sporta. On je odvojio dio slobodnog vremena i više sati se družio sa mladičarima u Ustikolini”, kaže Sulejmen Deca, sekretar SRD „Halil Sofradžija“.

Velike zasluge za uspješno organozovanje ovog takmičenja pripadaju svakako Sulejmenu Dreci koji je uspio da obezbjedi bogat ručak i bogatu trpezu sa raznom vrstom rakije, šljive, kruške, jabukovače, te domaći kajmak i pršutu. Bilo je ovo jedno izuzetno kvalitetno druženje na kojem su ribari prepričavali svoje doživljaje iz lova ribe na rijeci Drini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.