Održana izvještajna Skupština USR Vitez za sezonu 2016.

Dana 18.02.2017. godine, u sali općine Vitez, sa početkom u 17.30 sati održana je Izvještajna Skupština USR Vitez. Sve prisutne je pozdravio predjednik USR Vitez Dragan Jonjić. Minutom šutnje odata je počast preminulim članovima USR Vitez.

Usvojen je Dnevni red i izabrani su zapisničar i ovjerivači zapisnika.

Izvještaj o radu u 2016. godini ispred UO USR Vitez podnio je Novak Šarić i isti je jednoglasno usvojen. Istaknuto je zadovoljstvo urađenim u 2016. godini gdje je prioritet bio dovršetak mrijestilišta što je i ostvareno.

U mrijestilištu se trenutno nalazi 90.000-100.000 komada mlađi potočne pastrmke. Također je izvedeno nekoliko većih radnih akcija na čišćenju rijeke i obala. Podnešeno je i nekoliko prijava federalnim i kantonalnim inspekcijama za onečišćenje vodotoka.

Izvještaj Nadzornog odbora podnio je Jasmin Hrustić. Financijski izvještaj za 2016. godinu i Financijski plan za 2017. godinu podnio je tajnik Ivica Kovač. Isti su jednoglasno usvojeni.

Opširniji Plan rada za 2017. godinu je iznio predsjednik Dragan Jonjić. U Planu rada je istaknuto kao prioritet za 2017. godinu poribljavanje rijeke Lašve i pritoka koje će se obaviti u nekoliko ciklusa sa završnim poribljavanjem krajem godine sa mlađi potočne pastrmke iz sopstvenog uzgoja. U planu za 2017. godinu je i mrijest mladice kojem će se posvetiti posebna pažnja.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Utvrđeni su datumi otvora ribolova za 2017. godinu i to:

  • otvorena voda otvor ribolova je 26.02.2017. godine (nedelja),
  • svečano otvorenje za članove i goste će se održati kod Ribarskog doma 05.03.2017. godine (nedelja) kada će se za ribolov otvoriti i mušičarska staza LT.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.