Najnovije vijestiOstale vijesti

Održana redovna izvještajna Skupština SSRD Ze-do kantona

U Zenici je dana 04. marta 2017. godine, sa početkom u 11:00 h, održana redovna izvještajna Skupština SSRD ZE-DO kantona.

Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine gosp. Besim Sejdić, a u radu su učestvovali predstavnici svih članica Saveza.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Saveza u 2016. godini, kao i Finansijski izvještaj i Izvještaj Nadzornog odbora za proteklu godinu, te se može zaključiti da su članice zadovoljne radom Saveza u 2016. godini.

Usvojeni su Plan rada i Finansijski plan za 2017. godinu sa dopunama. Zaključeno je da na nivou Saveza treba organizovati više druženja, te pokušati, pored takmičenja u disciplini ‘plovak’, organizovati takmičenja i u drugim disciplinama tj. u disciplinama za koje su članice zainteresovane.

U plan aktivnosti je uvrštena organizacija sastanka sa ministrom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, kao i aktivnosti oko revizije Ribolovne osnove.

Skupština je usvojila Ugovore o međusobnim odnosima i uslovima obavljanja sportsko – rekreativnog ribolova koji će biti potpisani između SSRD ZDK i udruženja iz Lukavca i Živinica. Članovi Saveza će na vodama ovih udruženja moći obavljati ribolov bez ikakve nadoplate. Zaključeno je da bi trebalo stupiti u kontakt sa udruženjem SIRK “Tuzla” i vidjeti da li su i oni zainteresovani za sklapanje ovakvog ugovora sa našim Savezom.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Na osnovu pismenih odgovora udruženja iz Žepča, Zavidovića i Maglaja je zaključeno da u 2017. godini neće biti prijema novih članica. Konstatovano je da ZE-DO kanton u organima SRS Federacije BiH ne mogu predstavljati članovi iz ovih udruženja, te je donesena odluka o njihovom opozivu iz svih organa ove asocijacije.

Na izvještajnoj Skupštini SRS F BiH naš kanton će imati 7 predstavnika koji su izabrani na izbornoj Skupštini, a umjesto sadašnjeg člana Nadzornog odbora Bandić Viktora iz Žepča predložen je Mujić Damir iz Doboj juga.

Skupština je donijela odluku da se ponovo uputi zahtjev SRS Federacije BiH za novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 KM udruženju iz Vareša za realizaciju započetog projekta izgradnje Ribarske kuće.

Zaključeno je da treba pomoći članicama kod kojih bude registrovan najveći broj posjeta od strane članova našeg Saveza, te shodno tome svaka članica ima pravo dostaviti Savezu spisak posjeta na njenim vodama. Savez će razmotriti dostavljene spiskove i finansijski pomoći najnapadnutijim udruženjima.

Imajući u vidu da su u nekim udruženjima održane izborne Skupštine na kojim su izabrani novi predsjednici, Skupština Saveza je donošenjem odluke o imenovanju Upravnog odbora te promjene verifikovala na ovom nivou.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Sjednica je završena u 13:10 h, a protekla je u jako dobroj atmosferi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.