Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Традиционалним дружењем на језеру Aлаговац у Hевесињу отворена риболовна сезона

Риболовна сезона на водама којима газдује Спортско-риболовно друштво „Заломка“ отворена је данас традиционалним дружењем невесињских риболоваца и њихових гостију на обали језера Алаговац.

Уз богату трпезу, пјесму и пријатељске разговоре спортски риболовци из Невесиња и сусједних општина размијенили су искуства о раду друштава и износили планове за наредни период. Исказали су опредјељење  за очување природе и рибљег фонда и најавили интензивну борбу против криволова.

Предсједник СРД „Заломка“ Градимир Спремо каже да ће невесињски љубитељи природе и риболова извршити порибљавање ријеке Заломке и чишћење приступних путева до језера Алаговац. Планирано је и уклањање нелегално изграђених објеката и постављање еколошких табли у приобалном појасу.

Спремо је најавио и порибљавање Алаговца са млађи шарана и ангажовање ронилаца за узорковање дна језера. Невесињско риболовно друштво планира да у циљу популаризације и омасовљења спортског риболова  средином маја организује школу риболова за најмлађе чланове, као и такмичење у лову рибе удицом на пловак.

Иако је данас отворена риболовна сезона из СРД „Заломка“ подсјећају на трајну забрану риболова на Алаговцу у зони мријестилишта, од Војничке плаже до Баре.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.