Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Bilten 2 Takmičarske komisije SRS BiH za 2016. godinu

I ovaj Bilten dosljedno prezentuje sve postignute rezultate u protekloj takmičarskoj godini, a svi komentari su sačinjeni na osnovu dobijenih izvještaja selektora, pribavljenih mišljenja samih takmičara i lica koja su provodila takmičenje (komesari – sekretari, sudije i delegati). Smatramo da bi oni mogli biti još bolji, konkretniji i sadržajnji za nastupe naših selekcija na međunarodnim takmičenjima, da TK dobija i stručne izvještaje naših selektora. Očekujemo da će se od novoimenovanih to i tražiti.

TK poziva sve sportske ribolovce, njihova udruženja i saveze da se aktivnije uključe na prevazilaženju poteškoća koje ima u svome radu i u organizaciji takmičenja sve u cilju postizanja još boljih rezultata i izbora što kvalitetnijih reprezentacija koje nas predstavljaju u svijetu.

Kada su u pitanju izbori što boljih takmičarskih staza, kao osnovnog preduslova za uspjeh u organizaciji takmičenja, TK posebno moli SRD da se u što većem broju prijave na objavljeni konkurs. Ovo i iz razloga da bi se izbjegla dosadašnja praksa da smo primorani da takmičenja održavamo stalno na istim mjestima (plovak u Gradišci i Tuzli, FF u Ribniku, Šipovu ili Sanici, šaran u Pelagićevo i sl.) i samo u određenim dijelovima BiH.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Napominjemo da su to zahtjevi i sudija, a i mnogih drugih lica koja očekuju svoje angažovanje u provođenju takmičenja, pa očekujemo da se i oni aktiviraju prilikom kandidovanja staza svojih društava. Konačno očekujemo da se na konkurs za domaćinstvo nekog takmičenja i takmičarsku stazu prijavi i D. Brčko jer već dugi niz godina to nisu uradili.

TK posebno poziva sva društva koja imaju za to adekvatnu stazu da se prijave na konkurs za suorganizatora predstojećeg Svjetskog prvenstva u SPIN discipline 2018. godine (Konkurs objavljen na WEB stranici saveza BiH), kako bi se izabrala najbolja staza i najbolja ponuda za ostale postavljene uslove i izbjegli svi eventualni prigovori i drugi nesporazumi po ovom osnovu, a svijetu još jednom uspješno predstavili kao organizatori sa sportsko takmičarskim i prirodnim resursima koje rijeto ko ima u svijetu.

Ovim Biltenom ovaj saziv TK SRS BiH završava svoje aktivnosti u proteklom četvorogodišnjem mandatu uz želje da i novoizabrani kadrovi nastave sa uspjehom raditi na dobrobit takamičarskog i svih drugih segmenata ovog prelijepog sporta.

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Srećno im i BISTRO!

Predsjednik TK SRS BiH, Ivica Tomičić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.