Najnovije vijestiTakmičenja

Održano Prvenstvo i Kup FBiH u lovu ribe na plovak

U skladu sa Kalendarom takmičenja SRS Federacije BiH za 2017. godinu na stazi „Lađenica“ u Sarajevu su održana takmičenja u disciplini ulov ribe udicom na plovak za seniore i seniorke.

Prvenstvo SRS Federacije BiH (ekipno i pojedinačno)
Prvenstvo SRS F BiH je održana dana 06.05.2017. godine. Učestvovalo je 12 ekipa u kategoriji seniora (36 takmičara), kao i 3 seniorke koje su se takmičile u pojedinačnoj konkurenciji.

Najuspješnija je bila ekipa SRD „Jelah“ Tešanj koja je sa 9.420 poena „Prvak SRS Federacije BiH u 2017. godini“. Drugo mjesto je pripalo ekipi SRD „Vogošča“ iz Vogošče, a trećeplasirana je ekipa USR „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatna medalja i pehar „Prvak SRS Federacije BiH“ su pripali Bekrić Bećiru iz Jablanice koji je ovaj plasman ostvario sa 4.020 poena.

Fazlić Haris iz Visokog je sa 3.560 poena osvojio srebrenu medalju, a trećeplasirani i osvajač bronzane medalje je Adnan Mustajbašić iz Jelaha.

Prvakinja SRS Federacije BiH i osvajačica pehara i zlatne medalje u kategoriji seniorki je Ćanić Meliha iz Kalesije sa 4.560 poena. Srebrena je bila Jukanović Rasema (Kalesija), a bronza je pripala Bukurević Ermini iz Visokog.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

KUP SRS FEDERACIJE BIH (ekipno)
Na KUP-u SRS Federacije BiH koji je održan 07.05.2017. godine je učestvovalo 13 ekipa u kategoriji seniora, a u kategoriji seniorki nije bilo prijavljenih ekipa.

SRD „Jelah“ iz Tešnja koje je dan prije ovog takmičenja krunisano titulom „Prvak SRS Federacije BiH u 2017. godini“ je na KUP-u nastupila u potpuno drugom sastavu i sa ostvarenih 9.430 poena (10 poena više u odnosu na Prvenstvo) je „Osvajač KUP-a SRS Federacije BiH u 2017. godini“.

Drugoplasirana je bila ekipa USR „Glavatica“ Jablanica, a treće mjesto je pripalo ekipi USR „Blinker“ iz Kaloševića.

Iz Sportsko ribolovnog saveza FBiH, osim najuspješnijim ekipama i takmičarima na Prvenstvu i KUP-u, čestitke bi bile upućene i:

  1. USR „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva na dobrom domaćinstvu i dugogodišnjem zalaganju na uređenju staze „Lađenica“ koja je od strane svih učesnika ocjenjena najboljim ocjenama. Otvaranjem ovog objekta Savez, njegove članice i takmičari su dobili još jednu kvalitetnu takmičarsku stazu na koju možemo računati i u buduće;
  2. Angažovanim sudijama koji su svoj posao obavili na vrhunskom nivou i na čiji rad nije upućena ni jedna primjedba;
  3. Udruženjima koja su uzela učešće na ovim takmičenjima i time uveličala ove događaje
  4. Takmičarima na fer borbi, sportskom ponašanju i ponašanju u granicama dozvoljenih moralnih normi.
Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

Vrhovni sudija Milan Jagar je zadovoljan sa takmičarskom stazom i radom angažovanih sudija i nije bilo umanjenja ocjena za suđenje, a istog mišljenja su bili i delegati Mirsad Alagić i Miro Vrljičak što su i konstatovali u svojim izvještajima.

Dodjela priznanja najuspješnijim je oba dana upriličena nakon zajedničkog ručka organizovanog u restoranu udaljenom par kilometara od staze.

Vrijeme je bilo povoljno tako da je i riba bila prilično aktivna što se može i vidjeti u dnevnicima takmičenja koji su u dati prilogu ovog izvještaja.

B I S T R O !

KOMESAR PRVENSTVA SRS F BIH, ZIJAD SINANOVIĆ
KOMESAR KUP-A SRS F BIH, ADNAN DOGLOD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.