Najnovije vijestiTakmičenja

Održani “Novogradski dani” u sportskom ribolovu: Pobjednici USR “Sarajevo 1906”

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U sklopu sportske manifestacije „Novogradski dani 2017“, pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad, Sarajevo, a u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Novi Grad” Sarajevo, na ribarskoj stazi „Lađanica“ kod Dobroševića, u subotu 10. juna, održan je 17. po redu tradicionalni turnir u lovu ribe udicom na plovak.

Učestvovalo je 8 ekipa sa više od 40 ribara iz Sarajeva, Zenice i Tuzle. Bilo je ovo jedno od najkvalitetnijih takmičenja naših sportskih ribolovaca.

Ribarska staza Lađanica je bogata riboljim fondom i svi učesnici takmičenja imali su šansu da uživaju u lovu ribe i naravno da se druže. Sve je proteklo u odličnoj organizaciji.

Za sve učesnike organizator je obezbjedio doručak, ručak i osvoježavajući napitak – sokove, a kotizacija za takmičenje se nije plaćala.

Nakon trosatnog takmičenja i vaganja ulovljene ribe, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci. U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa USR „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva koja je imala ulov 3860 grama ribe i ujednačen sastav ekipe, pa im je zasluženo pripalo prvo mjesto i pobjednički pehar.

Pročitajte i:   PREDSTAVLJAMO: Pribor i oprema za ribolov 'Fleshpot' doo Sarajevo

Na drugom mjestu su ribari iz Vogošće, treći su sportski ribolovci SIRK „Bistro“ – Tuzla, četvrto mjesto pripalo je ekipe iz Novog Grada, a peti su ribari iz Udruženja SRI Stari Grad Sarajevo.

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se dosta ujednačena borba, jer su svi ribari imali bogat ulov ribe.

Na kraju takmičenja, proglašeni su najbolji, a to su: Nadil Zahirović iz Tuzle, Ermin Hadžić iz Sarajeva i Hasan Dolovac iz Vogošće.

Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou.

“Svake godine iz Tuzle dolazimo na ovaj turnir koji ribari iz Novog grada odlično organizuju. Zadovoljan sam sa osvojenim prvim mjesto, jer je ovo jak turnir za koji smo se posebno pripremali”, kaže Tuzlak Nadil Zahirović.

Vrhovni sudija bio je Adnan Doglod iz Zenice, sekretar takmičenja Zijad Sinanović iz Zenice i delegat takmičenja Ismet Bajrović iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju - Fly fishing

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.