Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj: Održana “Fišijada Blinker 2017”

Dana 01.10.2017 godine ( nedelja ) na lokalitetu sportsko-rekreacionog centra “Jezero Mrkotić” u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj održana je osma tradicionalna FIŠIJADA.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša odazvalo se dvadeset ekipa čiji takmičari su stigli iz Broda, Maglaja i Tešnja.

Po izuzetno lijepom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša došao pred degustatorsku komisiju u sastavu Jasmin Bato Hurtić (Doboj) Mević Mehmed Meša (Jelah) i Memić Kemal Kemo (Jelah). Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu i opći izgled fiš paprikaša.

Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:
1. mjesto: „MRKOĆANI“ – Mrkotić (Alibalić Mirnes, Kosovčić Almir i Hatkić Edin)
2. mjesto: „TRI S“ – Jelah (Memagić Senad, Jahić Senad i Popržanović Ermelin)
3. mjesto: KUMOVI Jelah (Odobašić Hajrudin, Hadžikadunić Emir i Subašić Almir)

Nagrada za najuređenije takmičarsko mjesto u pripremi fiš-paprikaša pripalo je ekipi „SSK PALJUGE“ iz Šija.

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, osamdeset dva takmičara učestvovalo je u disciplini “Streljaštvo – vazdušna puška” u kojem je briljirao Kurdić Adem iz Drinčića, drugo mjesto pripalo je Omerbašić Nadini iz Karadaglija, dok je treće mjesto zauzeo Bešo Kenan iz Koprivaca.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

U disciplini “Zabacivanje ribolovnim štapom u metu” najviše znanja pokazao je Nermin Kurtović Džaja iz Džemilić Planja, drugo mjesto pripalo je Popržanović Ermelinu iz Jelaha dok je treće mjesto zauzeo Vedran Kaser iz Kraševa.

U disciplini snage “Potezanje konopca” epitet “najjačih” ponijela je ekipa MRKOĆANI iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je mješovitoj ekipi MAGLAJ (ženska/muška ekipa iz Maglaja i Žepča) dok su treće mjesto zauzeli članovi ekipe „POLJOPROM“ iz Jelaha. Konopac su revijalno potezali i naši najmlađi članovi i simpatizeri Udruženja BLINKER iz Kaloševića.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

Vlasnik Trgovačke radnje „ALAS“ Jelah gospodin Terzić Mehmedalija Ali je najboljim ekipama u pripremi fiš-paprikaša donirao po jedan prijemjerak izuzetno kvalitetnih noževa-filetara, na čemu mu se ovom prilikom javno zahvaljujemo.

Izuzetno lijepo druženje uz pjesmu i dobro raspoloženje ostavilo je jake utiske na sve posjetioce Fišijade, a naš legendarni voditelj Almir Ćime Subašić je svojim oratorskim umjećem na momente zagrijavao takmičarsku atmosferu do usijanja a naročito tokom povlačenja konopca.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Za muzičku atmosferu odgovoran je bio Almir Ramić Laky iz Mrkotića.

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Bistro!

Kompletnu galeriju slika možete pogledati na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.