Братунчани организовали школу риболова

У организацији Спортско риболовног удружења “ДРИНА“ из Братунца, у основним школама: “Бранко Радичевић” и “Вук Караџић” у Братунцу, оганизоване су секције школе риболова уз помоћ просветних радника у овим школама, а такође и чланова нашег Удружења.

Тако је сваке седмице одржан по један час наставе школе риболова у обе школе.

На часовима добровољно је учестовао велики број ученика, укупно у обе школе пријавило се 90 ученика. Настава се изводи по програму састављеном од стране чланова удружења.

Програм:
1. Упознавање полазника школе о природи и рибљем фонду атотохних врста рибе на нашем подручју;
2. Прописима у риболову (употреба риболовних алата, дозвољени дневни улови, ловостаји, минималне мјере);
3. Часови практичне наставе (везивање удице, припремање прибора за риболов).
Досадасња искуства су охрабрујућа, а сами просветни радници: Љубомир Милошевић и Филип Симић су коментарисали да би вољели да су ученици оволико зантересована и на часовима редовне школске наставе, јер како сами наводе да на часовима риболова ниједанпут не опомену ученике са оно“ тишна“, што само по себи говори колико су заинтересовани да што више науче о риболову.
Полазници школе су ученици од првог до деветог разреда.
На крају школске године, за први викенд распуста, планирано је такмичење за полазнике школе, у двије категорије, за ученике од 1 до 4 разреда и од 5 до 9 разреда.
У оквирима могућностима удружења а надамо се и помоћи Општине и других да ћемо обезбиједити вриједне награде за младе риболовце.

Pročitajte i:   USR 'Neretva 1933': Pad vodostaja rijeke Neretve ugrožava mrijest autohtone mekousne pastrmke i ostalih vrsta riba

СРУ “Дрина” Братунац – www.srsrs.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.