Najnovije vijestiTakmičenja

Održan 9. Kup jadransko-podunavskih zemalja u Užicu (Srbija)

Savez sportskih ribolovaca Srbije organizovao je  u Užicu tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu – Kup jadransko-podunavskih zemalja u disciplini mušičarenje. Takmičenje je održano u periodu od 10. do 13. maja. Kup jadransko-podunavskih zemalja je takmičenje koje se odvija jednom godišnje, a ovo je prvi put da se održalo u Srbiji.

Defile učesnika na relaciji Gradski trg – Gradska kuća počeo je u 15 časova i 30 minuta, a program otvaranja takmičenja održan je u 16 časova u svečanoj sali Gradske kuće. U programu su učestvovali hor predškolske grupe vrtića Poletarac i KUD Zavičaj, a takmičarima su poželeli dobrodošlicu i zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković . U svečanoj sali takmičarima je predstavljena kratka istorija Užica, a imali su priliku i da probaju užičke specijalitete.

Takmičarska staza se prostire od ušća Sušice u Đetinju do Velike brane, a baza takmičenja se nalazi na objektu Alasi sa Đetinje u Staparima.

Na ovom KUP-u Užice je ugostilo 63 takmičara iz 12 zemalja.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljali SRD “Banja Luka” i SRD Bugojno. Ekipno SRD Banja Luka je zauzela 3. mjesto, a SRD Bugojno sedmo mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji naš najbolji takmičar bio Filip Mirković iz SRD Banja Luka koji jer zauzeo izvrsno treće mjesto.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Ispod galerije slika možete pogledati ekipne i pojedinačne plasmane.

ekipno__dve_sesije ekipno_balkansko_musica_ukupno ekipno_prva_sesija pojedinacno_musica_balkansko pojedinacno1 pojedinacno2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.