Najnovije vijestiTakmičenja

Sarajlijama pripao Kup Nevesinja 2018

Na vodama jezera Alagovac u okviru Nevesinjske olimpijade održan je “Kup  Nevesinje  2018 “ u lovu ribe udicom na plovak.

Izuzetno dobro organizovano takmičenje, na obale jezera Alagovac  privuklo je 14 ekipa, što je dosadašnji rekord, a takmičari su bili iz  Srbije,  Crne Gore i Bosne i Hercegovine. U ekipnoj konkurenciji najviše uspjeha imali  su članovi:

  1. mjesto ekipa USR „Sarajevo 1906“ (Alić Mirza, Pešto Mugdim, Bulbul Senad)
  2. mjesto ekipa SRD “Vogošća” ( Gljiva Salem, Gajević Mirsad, Jagar Milan)
  3. mjesto ekipa “Glavatica”Jablanica.(Halebić Ibrahim, Šehić Admir, Arfađan Čazim)

Takmičenje odvijalo se u tri sektora.

1. mjesto u Sektoru „A” osvojio je Mirza Alić iz Sarajeva, 2. mjesto Duško Ivanović iz Danilovgrada, a 3. mjesto Salem Gljiva iz Vogošće.

U  sekoru „B”,  1. mjesto osvojio je Mugdim Pešto iz Sarajeva, 2. mjesto Mirsad Gajević iz Vogošće, dok je 3. mjesto pripalo Admiru Šehiću iz Jablanice.

1. mjesto u sektoru „C” imao je Ivica Kolak iz Uskoplja-Gornji Vakuf, 2. mjesto je Ćazim Arfađan iz Jablanice, a 3. mjesto Milan Ćopić iz Apatina.

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Majstor staze i ribolovac koji je uhvatio najviše ribe je Mirza  Alić iz USR ”Sarajevo 1906”.

Ogranizator međunarodnog kupa u lovu ribe udicom na plovak koji se organizuje u okviru Nevesinjske olimpijade je  Sportsko – ribolovno društvo „Alagovac” koje je, kao i do sada, svojom organizacijom i gostoprimstvom oduševilo sve učesnike  što je i jedan od razloga da je interes za nastup na ovom takmičenju sve veći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.