Najnovije vijestiOstale vijesti

Obavijest o izdavanju ribolovnih dozvola za 2019. godinu u ribolovnoj zoni Mostar

Udruženje-Udruga sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, kao korisnici ribolovnoga prava u ribolovnoj zoni Mostar, obavještava svoje članove i one koji žele to da postanu, da je počela sa izdavanjem godišnjih ribolovnih dozvola za 2019.godinu.

Na osnovu člana 25. Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH (Sl. Novine br. 64/04) i Pravilnika o obliku i sadržaju obrasca dozvola za sportsko-rekreativni ribolov propisane su visine nadoknada za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova.

Visina nadoknade za dnevnu dozvolu je 10 KM za ribolov svih vrsta riba osim salmonidnih i iste se izdaju tokom čitave godine za ribolov na našim jezerima.

Dnevna dozvola od 20 KM za ribolov salmonidnih vrsta riba izdaje se za ribolov na našim rijekama u toku ribolovne sezone od 01.04.-31.10.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu se utvrđuje u iznosu od 100, 50 i 25 KM u zavisnosti kojoj kategoriji pripada sportski ribolovac po godinama starosti, a što se dokazuje na osnovu predočene lične karte/osobne iskaznice ili na osnovu rodnog lista za maloljetnike.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu invalida i penzionera iznosi 50 KM, a istu izdajemo našim članovima uz predočenu člansku iskaznicu i uz predočen odrezak zadnjeg mjeseca mirovine ili invalidnine, ili neki drugi dokaz koji nije stariji od tri mjeseca.

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

D ozvole se izdaju u sjedištu USR „Neretva 1933“ Mostar, na adresi Telčeva br. 1 (Fejićeva ulica, preko puta Konzuma, MIO/PIO i Zdravstvenog osiguranja), svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, kao i kod naših ribočuvara, gdje se također mogu dobiti sve informacije o granicama našeg ribolovnog područja, kao i o dopuštenim ribolovnim alatima, opremi, mamcima i mjerama zaštite riba.

Sve druge dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 036 319 063.

Ribarski pozdrav „BISTRO“!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.