Viteški ribolovci za primjer

Proteklog vikenda održana je akcija čišćenja obala i korita rijeke Lašve na potezu od Vonkovog mosta nizvodno, tj uklanjanje smeća nakon poplave. Akcija je trajala gotovo 6 sati. Očišćena je gotovo kompletna lijeva strane obale, a desna strana je očišćena od mosta do treće kaskade.

Akcija je izvedena po jako hladnom vremenu, sa stalnim vjetrom, uz -4 stupnja, zbog čega je većina nakupina smeća jako smrznuta te se dio desne obale od treće kaskade nizvodno nije mogao čistiti. Uklonjene su ogromne količine smeća, a sve plastične boce su prikupljene u veliki broj vreća te će se iste proslijediti, kao i dosada, rehabilitacijskom centru za djecu s poteškoćama u razvoju Duga Novi Travnik.

Nastavak čišćenja ove dionice je planiran nakon zatopljenja, kao i dionica uzvodno od Vonkovog mosta prema Etno selu s obje strane.

Iz Udruge sportskih ribolovaca Vitez zahvalili su se svim članovima koji su sudjelovali u akciji, kao i predstavnicima Ekološke udruge “Kremenik” Tanji Pejović i Zoranu Strukaru.

Spomenimo kako su u akciji sudjelovali brojni članovi USR Vitez: Nikola Banić, Nono Šarić, Dragan Jonjić, Fadil Arnautović, Ado Babović, Dragan Bodulović, Ibrahim Žužić, Zoran Šakić, Jasmin Hrustić, Anto Matošević Lord, Mehmed Arnautović, Rajko Matković, Franjo Šerbetić, Darijo Blaž, Dragan Matković, Mirsad Palić, Rajko Livančić, Vlatko Grabovac, Marjan Azinović, Dragan Augustinović, Anto Kovač, Zdravko Furundžija, Jasenko Karović, Vlatko Strukar, Benjamin Topčić i Adin Topčić.

Pročitajte i:   KONAVLJANIN ULOVIO NETIPIČNU VRSTU TUNE: Ulov sličnog primjerka nije dokumentiran od 1945. godine

“Bistro!”, poručili su iz USR Vitez.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.