Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Briga o očuvanju ribljeg fonda: Šamački ribolovci udruženo protiv krivolova

Na nedavno održanoj Skupštini Sportskog ribolovnog društva “Šamac” dogovoreno je da i ove godine budu nastavljene aktivnosti na suzbijanju krivolova na vodama kojima gazduje ovo društvo.

U ovom sportskom ribolovnom društvu kažu da razgovaraju sa predstavnicima opštine da bude nastavljeno iskopavanje još jedne dionice bare “Tišina”, koja bi dobro došla u očuvanju ribljeg fonda i kompletnog biodivirziteta.

Predsjednik SRD “Šamac” Zlatko Bendarević naveo je da su danas usvojeni izvještaj o radu i finansijski plan za 2018. godinu i plan rada za ovu godinu.

– Plan nam je da u ovoj godini održavamo redovna takmičenja na bari Tišina, Kotlićijadu, a od 8. septembra imaćemo ponovo međunarodno takmičenje u varaličarenju Sava – kaže Bendarević.

On je dodao da se Društvo uglavnom finansira od članarine, pomažu im opština Šamac i donatori, ali je to nedovoljno, jer imaju mnogo aktivnosti.

– Imali smo učlanjenih 155 ribolovaca u 2018., a očekujem da taj broj bude povećan u ovoj godini na 200 – naveo je Bendarević.

On je napomenuo da članarina za seniore od 18 do 60 godina iznosi 78 KM, za lica starija od 68 godina i penzionere 43 KM, a za invalide od prve do četvrte kategorije 38 KM na godišnjem nivou

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.