Derventa: Ribolovci očistili obale rijeke Ukrine (Foto+Video)

Sportsko ribolovno društvo “Ukrina” iz Dervente organizovalo je danas akciju čišćenja obala rijeke Ukrine, prvu ovogodišnju akciju povodom obilježavanja 22. marta – Svjetskog dana voda.

Predsjednik Upravnog odbora Društva Nikola Strinić kaže da je akcija čišćenja sprovedena na gradskom području i da se radi o tradicionalnoj akciji ribolovaca.

“Sakupili smo određenu količinu otpada. Apelovao bih na sve one koji borave uz obalu ili na rijeci Ukrini da ne bacaju smeće. Ribočuvar će pojačati svakodnevne kontrole i osim kontrole ribarskih dozvola evidentiraćemo i sve nedozvoljene radnje, a u saradnji sa nadležnim službama pokrenuti njihovu odgovornost”, kaže Strinić.

On dodaje da ima i neodgovornih pojedinaca ribara koji prilikom odlaska sa rijeke Ukrine za sobom ostavljaju smeće.

“Uvijek smo upozoravali i postavljali table za ne odlaganje smeća, ali pronađe se uvijek neodgovorni pojedinac koji čini drugačije. Svaki registrovani ribolovac i odgovorni građanin kada uoči nedozvoljene radnje na rijeci Ukrini može pozvati ribočuvara ili nadležne opštinske službe kako bi pokrenuli zakonom predviđene sankcije”, kaže Strinić.

Pročitajte i:   Održano 2. SPIN Prvenstvo SRS Republike Srpske

Današnjoj akciji ribolovaca pridružila su se dva člana Planinarsko-ekološkog društva “Kesten” Derventa.

U akciji je učestvovao i estradni umjetnik Milenko Legenović koji kaže da uvjek nastoji da učestvuje u akciji čišćenja rijeke Ukrine iako nije ribolovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.