Bistro Hercegovino! – Otvorena sezona ribolova

Dan koji su svi ribolovci sa nestrpljenjem čekali konačno je stigao. Danas je na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje zvanično otvorena sezona ribolova.

Željno očekivani praznik ribolova konačno je dočekala i ekipa strastvenih trebinjskih ribolovaca i istinskih ljubitelja rijeke i ribolova. Druženje, roštilji, ribarski kotlići, piće i dobro raspoloženje su nešto čega sigurno kod njih nije nedostajalo. Naravno, bilo je i ribolova, treba se “upisati“ u novoj sezoni.

To je za ribare jedna vrsta euforije kaže strastveni ribolovac Radoslav Pujić koji je u ranim jutarnjim časovima ulovio nekoliko lijepih primjeraka pastrmke.

Kao što smo od njega i navikli ovaj veliki majstor od ribe koristeći posebne mamce i varalice koje sam izrađuje nije imao problema sa ulovom.

“Redovno dolazim na ove vode i dobro ih poznajem. Prema vremenskim prilikama i vodostaju vođen dugogodišnjim iskustvom odabrao sam perfektan mamac i nisam puno čekao do prvog “udarca”.

Pujić koji ribarsku dozvolu posjeduje već 30 godina, je ovom prilikom pozvao sve ribolovce da vode računa o mladoj ribi, te da poštuju riblji fond.

Pročitajte i:   OSR Konjic: Svakog petka 'Mala škola ribolova'

“Ljepota ribolova je u onom momentu kad uhvatiš ribu i vratiš je nazad, to je kao da joj opet daruješ život”, kaže Pujić za Lokoportal. Na društvenim mrežama su osvanuli i mnogi drugi primjerci, što na jezerima, što na rijekama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.