Salori 2019. – Sajam lova, ribolova i turizma

Najznačajnija sajamska priredba u Hrvatskoj s temom lova, ribolova i turizma

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, organizirat će od 12. – 14. travnja 2019. najznačajniju sajamsku priredbu u našoj zemlji s temom lova, ribolova i turizma – piše OsijekNEWS.hr.

Na sajmu će se predstaviti izlagači s programom lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova, ponude turističkih kapaciteta i osobitosti kontinentalnog turizma s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam. Prilika je to i za predstavljanje županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, koji nastupaju pod pokroviteljstvom svojih krovnih nacionalnih saveza – Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatsko športsko ribolovnog saveza. U suradnji oba nacionalna saveza svake godine izvede se i zanimljiva diorama lovno-ribolovnog sadržaja – prikaz životinja u prirodnom okruženju.

Osim izlaganja i prodaje, sajam tradicionalno obiluje brojnim stručno pratećim aktivnostima. Kao i prethodnih godina, na sajmu će se izvršiti ocjenjivanje trofeja divljači za prethodnu godinu i proglasiti pobjednike. Nacionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, u suradnji s Hrvatskim športsko ribolovnim savezom i Športsko ribolovnim savezom Osječko-baranjske županije održat će se u nedjelju 14. 04. 2019. Kako bi saznali čiji majstori kotlića imaju najviše umijeća u kuhanju čobanca,  lovačka društva županijskih lovačkih saveza svoje će kuhače ukrstiti u subotu 13. 04. 2019., na natjecanju za najbolji lovački čobanac.

Pročitajte i:   Срећан Васкрс - "Христос Васкрсе"

Natjecanja se odvijaju i u stručnim aktivnostima i umijećima lovaca i ribolovaca: lovci u streljačkim disciplinama, a ribolovci u ulovu ribe udicom na plovak na izmještenoj lokaciji na staroj Dravi. Svoje vještine u streljaštvu mogu isprobati svi zainteresirani posjetitelji u gađanju zračnom puškom.

Lovni i ribolovni turizam, autohtoni proizvodi domaćih proizvođača, delicije enogastronomskih sadržaja, osobitosti turističke ponude destinacija i još nedovoljno afirmiranih izvrsnih mirkolokacija  naše regije promovirat će se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka.

Kretanje, adrenalin, druženje, vožnja i boravak u prirodi izvrsno se nadopunjuje s osnovnim programom sajamske priredbe, tako da je organiziranje 23. sajma automobila i prateće industrije prirodan nastavak dosadašnje tradicije organiziranja sajmova motornih vozila upravo u terminu održavanja sajma lova i ribolova, tako da će posjetitelji moći dobiti uvid u sve novitete ponude lokalnih distributera vozila na 23. MOTOMOBILU, na otvorenom izložbenom prostoru.

Pročitajte i:   Građani Bosne i Hercegovine pozivaju svoje načelnike i gradonačelnike da se povodom Dana planete Zemlje pridruže inicijativi 'Opštine bez brana'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.