Šićki Brod: Poziv na protestni skup protiv izgradnje deponije šljake i pepela

MZ Bistarac Donji, MZ Bistarac Gornji, MZ Lukavac grad, MZ Šićki Brod, Forum za zaštitu okoliša Lukavac, Eko-sport Šićki Brod i Centar za energiju i ekologiju Tuzla poivaju vas na protestni skup protiv izgradnje odlagališta šljake i pepela na lokalitetu bivšeg površinskog kopa Šićki Brod.

Protestni skup će se održati 17. maja 2019. godine (petak), sa početkom u 18 sati ispred Doma kulture u Bistarcu Donjem.

Protivimo se izgradnji deponije šljake i pepela na lokaciji P.K. Šićki Brod zbog blizine gusto naseljenih područja Općine Lukavac i grada Tuzle, i zbog ugrožavanja zdravija i imovine stanovnika okolnih naselja.

Od Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK, tražimo da se iz Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana TK izbrišu svi prijedlozi i izmjene koji se odnose na lokaciju deponije šljake i pepela na prostoru bivšeg PK Šićki Brod.

Pozivamo Vladu FBiH, Vladu TK, Federalno i Kantonalno ministarstvo nadležno za zaštitu okoliša i sve zagadivače da zaustave daljnu degradaciju okoliša na općini Lukavac.

ORGANZACIJSKI ODBOR

Pročitajte i:   ZAGREBAČKI VELESAJAM: Sve najbolje s područja lova i ribolova na jednom mjestu - '6. Dani lova i ribolova'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.