Najnovije vijestiUlovi

DOLIJALA ZVER IZ GRUŽANSKOG JEZERA: Izvukli soma od 2,4 metra i 117 KILOGRAMA na tri zrna kukuruza (FOTO)

Najveći som ikada sa Gružanskoj jezera, težak 117 kilograma dolijao je juče na mamac od tri zrna kukuruza. Lukavu ribetinu, koja je tu varala pecaroše poslednjih 30 godina, uspeli su da nadmudre četvorica pecaroša kojima je kidala strune na stotine puta do sada.

Dejan Milunović Korićanac, Ivan Milovanović Pazarac, Ivan Stanković Pink i Slavoljub Bošković Grobar su ljudi koji su pobedili neman i izvukli je na obalu.

-Zabacio sam mamac sa štapom za šarana… Tri zrnca kukuruza. Nisam ni sanjao da će da zagrize nešto veliko… Bilo je 10 sati pre podne. A onda je krenulo da trza i da vuče. Tri sata smo se nas četvorica borili sa ribom. A onda se som umorio, i izvukli smo ga na obalu. Tek kada je bio na suvom, videli smo šta je u pitanju. Kapitalac dug 2,4 metra. Kada smo ga izmerili, videli smo da je težak 117 kilograma. Usta su mu tolika da u njih može da stane fudbalska lopta, priča Dejan Milunović Korićanac.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Som rekordne težine je ulovljen na mestu zvanom „turski bunari“. Prethodni rekorder je upecan pre desetak godina, i bio je težak 97 kilograma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.