Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Obavještenje iz USR Bioštica, Sokolac

USR ‘Bioštica’ je sa novom strukturom ljubitelja prirode i ribolova do sada učinila sve što je bilo u našoj moći da vratimo Bioštici i Kaljini njihov život i sjaj koji su imali nekada.

Umnogome smo u tome i uspjeli i mnogo toga ćemo još da uradimo.

Svi naši članovi, gosti i prijatelji iz Federacije, iz inostranstva imaju jednak tretman prema pravilima ribolova i uvijek su svi dobrodošli kod nas. Svima vam je poznato da je naša stranica uvijek 24h dostupna svima, vezano za informacije i inače bilo koje usluge našeg društva.

Naš problem, a problem i većine nas se upravo dešava u selu Bare kod Knežine, inače mjestu gdje smo mi otvorili Flyfishing stazu, dijelu rijeke u kojem je donedavno riblji fond bio skoro uništen, mjestu koje smo mjesecima poribljavali, čistili, kako korito, tako i obalu rijeke.

Naime, u našem planu koji smo predstavili na našoj Skupštini, na ovom dijelu rijeke, na jednoj uzvišici sa koje se lako posmatra veliki dio staze, smo imali u planu da napravimo malu brvnaru dimenzija 5×5, čija bi svrha bila za sve potrebe drustva, za goste koji nam često dolaze na flyfishing stazu, opremu za flyfishing ribolov, na njoj bi bile postavljene kamere koje bi, pored čuvara koji bi tu boravio, također čuvale rijeku.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Taj dio zemlje se vodi na RS kao poljoprivredno zemljište klase 5, ne graniči ni sa kim niti ikako ikome može smetati, šta više, na njemu je decenijama bila ogromna deponija smeća koje smo mi dugo dugo čistili, a sve slike i akcije su dostupne na našoj stranici.

Mi smo taj dio zemlje po Zakonu uzeli pod koncesiju, očistili u potpunosti i napravili trenutno samo jednu malu terasu koja posmatra rijeku da bi se sad pojavio jedan gospodin koji inače živi daleko od tog mjesta, ime nećemo objavljivati, da nam sve to osporava konstantno šaljući pisma osporavanja naših aktivnosti u svoje ime a ne Islamske zajednice ispred koje se predstavlja, jer naši članovi su različitih vjerskih pripadnosti, i jednaki su u društvu.

Ovim putem MOLIMO sve kojima je poznat ovaj problem da utiču na ovakve ljude koji bez ikakavih razloga, iz svojih ličnih pogrešnih ubjeđenja u nešto što nema nikakve veze sa bilo čim, pogotovo ne sa ribolovom i očuvanjem naše prirode.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno poribljavanje Sane i Sanice

Ovakve negativne stvari ne trebaju da se dešavaju nigdje pa ni na ovom mjestu, gdje svi zajedno imamo samo veliku energiju da sve ovo što imamo sačuvamo i učinimo još boljim.

Hvala i BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.