Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: Izvršeno poribljavanje rijeke Bosne

Danas 20.6.2019.godine izvršeno je poribljavanje rijeke Bosne na lokaciji sportsko-ribolovne i takmičarske staze „Zelena oaza“ u Putovičkom polju Zenica, po lijepom i sunčanom vremenu.

Poribljavanje su izvršili članovi Udruženja građana sportskih ribolovaca (U.G.S.R.) „Bistro“ Zenica, na osnovu Odluke zastupnika Skupštine sa redovne Izvještajne skupštine i Odluke Upravnog odbora U.G.S.R. „Bistro“ Zenica.

-Rijeka Bosna je poribljena sa 333 kg šaranske mlađi težine od 200 – 400 grama po komadu.

Vrijednost ribe je 3.000 KM, koja je nabavljena u ribogojilištu „Laks“ na Jablaničkom jezeru. Riba je kvalitetna i zdrava, što dokazuje i predočena i dostavljena dokumentacija od relevantnih organa.

Inače, naše Udruženje je dužno da godišnje poribi rijeku Bosnu i tako nadoknadi riblji fond -, kazao nam je Sead Nesimi, potpredsjednik Upravnog odbora U.G.S.R. „Bistro“ Zenica.

Po ribu su išli Sead Nesimi, potpredsjednik UO Udruženja „Bistro“, te članovi Udruženja Kolić Suvad, predsjednik komisije za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda, Josip Poljak, predsjednik komisije za dodjelu nagrada i priznanja i Samir Grebović, ribočuvar.

Inače, U.G.S.R. „Bistro“ Zenica trenutno broji 255 članova.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Tekst i foto galerija: E.Imamović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.