Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD Breza: U akciji poribljavanja pušteno 20.000 komada potočne pastrmke

Puštanjem oko 20.000 komada potočne pastrmke veličine od 7 do 12 centimetara, u okviru godišnjeg Plana unapređenja ribarstva, članovi Sportsko-ribolovnog društva (SRD) „Breza“, jučer su izvršili poribljavanje Stavnje i Misoče.

Aktivnosti ribolovaca naišle su i na podršku općine Breza, dok se akciji na dionici od motela „Bosnia“ do ribarske kuće, pridružio pomoćnik načelnika Huso Herco.

Predsjednik SRD „Breza“ Miro Vrljičak, riječi zahvalnosti uputio je predsjedniku Udruge sportskih ribolovaca „Vitez“ Draganu Jonjiću, u čijem ribogojilištu su uzgojene pastrmke. Oko 5 hiljada komada pastrmke u rijeku je pušteno na teritoriji općine Vareš nad kojom gazduje SRD “Vareš”.

Vrljičak je istaknuo kako se konstantnim akcijama poribljavanja osiguravaju dovoljne količine ribe koje povećavaju mogućnost ulova kako članovima Društva, tako i svima koji rado dolaze u ovu prirodnu oazu uživati u ribolovu.

„Zahvaljujemo i općini Breza koja je u proteklom periodu dala doprinos očuvanju ribljeg fonda i zaštiti rijeke Stavnje. Riba će se vjerovatno dobro adaptirati u našim vodama“, rekao je sekretar SRD “Breza” Nedžad Škrgić.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.