Održano takmičenje ‘Bh. plovak i prijatelji 2019’

‘Bh. plovak’ je neformalna grupa ribolovaca, takmičara iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, disciplina ‘lov ribe udicom na plovak’, formirana 2018. godine i do sada su održali  šest kup takmičenja u 2018. godini, na kojima su im se pridružili i pojedini ribolovci-takmičari iz susjednih zemalja.

Motiv osnivanja je jednostavan – druženje i razmjena iskustava, dok je sam plasman u drugom planu, mada se svi svojski trude.

Po završetku službenih takmičenja javila se ideja da se nastavi sa započetim u 2018. godini i ovaj put, domaćin-organizator je bio Ahmetašević Amir iz Banovića koji je inače član UGSR ‘Mrena’ iz Živinica, uz pomoć Đug Murisa iz Tuzle.

Sponzor ovom prvom kupu ‘BH Plovak i prijatelji’ u 2019. godini bila je firma iz susjedne hrvatske, tačnije iz Gunje, ‘Modea’ d.o.o. čiji je vlasnik Almir Džamalija takođe vrstan ribolovac takmičar u disciplini lov ribe udicom na plovak.

Za regularnost se i ovaj puta pobrinuo Jamaković Šukrija, državni sudija iz Banovića, koji ih prati od prvog takmičenja.

Pročitajte i:   Održana 4 kola Premijer lige BiH u disciplini Feeder za seniore

Uz jutarnju maglu i malo nižu temperaturu, dan je na Modracu bio prelijep, i nakon otpecanih četiri sata uz napomenu da se na ovom kup takmičenju keder nije bodovao, nakon vaganja medaljama i diplomama su nagrađeni:

  1. mjesto Ahmetašević Amir, sa ulovljenih 5.150 grama ribe,
  2. mjesto Buljubašić Nihad, sa ulovljenih 3760 grama ribe i
  3. mjesto Đug Muris, sa ulovljenih 3150 grama ribe.

Na zajedničkom ručku upriličenom u blizini jezera Modrac uručene su im medalje i diplome, a zahvalnice su uručene:

  1. SIRK Bistro Tuzla
  2. Jamaković Šukriji
  3. ‘Modea’ d.o.o. Gunja.

Ovo i slična takmičenja organizovana u prošloj godini, se organizuju na način da svaki takmičar plaća kotizaciju iz koje se finansiraju troškovi korištenja staze, ručka, medalja, i sl.

U ovisnosti od nivoa rijeke Bosne u Žepču, takmičari koji dolaze iz tog grada su izjavili zainteresiranost za organizaciju jednog takvog kupa.

Na takmičenju su prisutni bili takmičari iz Banja Luke, Laktaša, Tešnja Jelaha, Žepča, Breze, Sarajeva, Srebrenika, Tuzle , Banovića i Loznice.

Za bilo kakve sponzorske aranžmane smo zainteresirani i stojimo na raspolaganju kako firmama koje se bave distribucijom ribolovnog pribora tako i ostalim.

Pročitajte i:   Eko uzbuna u dolini Neretve: U koritu kod Konjica su pronađeni teški metali

Sportski pozdrav – bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.