У име 17 НВО из Сокоца и 1000 потписа грађана општине Соколац – ОДГОВОРИ НАЧЕЛНИЧЕ!

У име 17 НВО из Сокоца 1000 потписа грађана општине Соколац, јавно ти постављамо следеhа питања:

 1. Који си акт као начелник потписао, а поуздано знамо да јеси, за изградњу МХЕ на Каљини. Откуда ти право да располажеш са нашим природним ресурсима и да лично дајеш сагласност за уништавање и убијање животне средине?
 2. Пошто нећемо дозволити изградњу, нећеш нас ни преварити, ни купити, јер ријeка није на продају, ни за уништавање. Шта си намислио, хипотетички, чија би била власништво, или извјесног стоматолога Јуришиhа, који се представља као власник ВГ Екоенергија, братиh Звонка Јуришиhа из Посушја, предсједника Хрватске странке права.
 3. Једно логично питање. Одакле Јуришић зна за ријеку Каљину?
 4. Пошто си се изјаснио да ти нећеш против Владе, а то значи да си имао договор са неким, објасни твој однос са министром енергетике у Влади РС и њиховим представницима који су ти долазили y посјету. Можда имате исте дипломе? Долазили су ти инвеститори више пута, па си их шетао по ријеци Каљини и показивао „будући плијен”.
 5. Зашто проналазиш и дајеш бројеве телефона наших активиста инвеститору  и шаљеш уходе? Рекосмо да нисмо на продају, као ни ријека Каљина.
 6. Зашто си избрисао са странице општине Соколац и своје странице своју похвалу да ће се градити МХЕ на Каљини? Па кад смо ти рекли неће моћи и организовали протест, ти си се  y другом тексту правдао да то није тако. И тај текст си избрисао, али не брини, имамо ми то сачувано.
 7. Зашто нам ниси одговорио на наш допис од 16.12.2019. године, упућен теби лично и са петицијом од преко 1000 потписа. То је твоја обавеза, као начелника да одговориш. Шутиш мјесец дана и мислиш успјећеш.
 8. Откуд теби право да одлучујеш сам, у наше име?
  Гени су чудо начелниче!
  Али ми нисмо овце и недамо свој животни ростор.
Pročitajte i:   SRD Bugojno: Organizovana 'Mala škola ribolova'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.