Održana Izvještajno-izborna skupština USR Vitez

Dana 09.02.2020. godine, u Lovačkom domu u Vitezu, održana je Izvještajno-Izborna Skupština USR Vitez kojoj je prisustvovalo 57 članova. Dnevni red je usvojen bez izmjena. Skupština je počela minutom šutnje u spomen na preminule članove USR Vitez. Sve prisutne je pozdravio dosadašnji predsjednik USR Vitez Dragan Jonjić te se prešlo na rad po tačkama Dnevnog reda.

U svečanom dijelu dodijeljene su zahvalnice svima koji su u prethodnom periodu pomogli i unaprijedili rad USR Vitez. Zahvalnice su dobili:
Za uspješnu suradnju i pomoć u zaštiti ugroženih salmonidnih vrsta kao i svesrdnu pomoć u aktivnostima Mini-centra za revitalizaciju autohtonih salmonidnih vrsta riba – SRD Banja Luka, UG SRD “Bistro” Kakanj, Edin Čizmić Kruščica, Jasmin Habibović Zenica, Almedin Porča, Emir Mukladžija, Derviš Helja, Selmir Hajduković i Asmir Hasanica iz Kaknja,
– Za uspješnu suradnju i pomoć u aktivnostima USR Vitez – Hrvatska udruga mladih Središnja Bosna Vitez i Josip Rajić član USR Vitez

IZVJEŠTAJNI DIO
U izvještajnom dijelu tajnik USR Vitez, Nono Šarić, podnio je opširan izvještaj o radu za 2019. godinu o projektima, akcijama, radu mrijestilištu, radu mušičarske staze i Ribarskog doma, ekologiji i zagađenjima te naplaćenim štetama, ukratko o većem broju izvršenih poribljavanja, aktivnostima UO i NO, zaštiti i čuvanju ribljeg fonda, takmičenjima…itd. U izvještaju je vidljivo koliko mnogo je bilo aktivnosti u protekloj godini te koji su ostvareni rezultati. Izvještaj je pozdravljen pljeskom i isti je jednoglasno usvojen. (U prilogu)

Pročitajte i:   Срећан Божић: Мир Божји - Христос се роди!

– U izvještaju Komisije za poribljavanje iznešena su sva poribljavanja potočnom pastrmkom hronološki uz nabrojane količine, uzrast i tržišnu vrijednosti ubačene ribe. Predstavljene su sve lokacije izvršenih poribljavanja te se zahvalilo članovima koji su sve akcije odradili po zacrtanom Planu. Izvršeno je 5 većih i 4 manja poribljavanja. Poribljeni su svi vodotoci na teritoriji općine Vitez, a zbog planinskog terena i velikog broja vodotoka najzahtjevnije je bilo poribljavanje rijeke Kruščice i pritoka koje je potrajalo preko 5 sati sa ubačenih 30.000 komada mlađi potočne pastrmke. (U prilogu)

Financijski izvještaj za 2019., Izvještaj Nadzornog odbora, Program rada USR Vitez za 2020. i Financijski plan za 2020. su jednoglasno usvojeni.

IZBORNI DIO
U izbornom dijelu za period 2020.-2024. godine izabrani su slijedeći članovi i to:
– Predsjednik USR Vitez – Dragan Jonjić
– Zamjenik predsjednika – Emzudin Sarajčić
– Upravni odbor sačinjavaju: Vlatko Strukar, Anto Matošević, Nevzudin Ahmić, Marjan Azinović i Anto Kovač.
– Tajnik USR Vitez – Novak Šarić.
– Nadzorni odbor USR Vitez: Zoran Šakić, Jasmin Hrustić i Dragan Augustinović.

Pročitajte i:   Drama na Skadarskom jezeru: Krivolovci napali čuvare, jednog uboli, napadačima pomogao monah

Otvorenje sezone 2020. godine će biti kod Ribarskog doma u nedelju 01.03.2020. godine.
Bistro vam želimo u novoj sezoni!

Linkovi:

Izvještaj o radu za 2019.

Izvještaj Komisije za poribljavanja u 2019. godini

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.