Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Otvorena sezona lova na pastrmku: Na Zujevini više od 100 ribara iz Kantona Sarajevo

Piše: Ismet BAJROVIĆ

Udruženje sportskih ribolovaca “Zujevina” iz Hadžića organizovalo je tradicionalno otvorenje ribolovne sezone na pastrmku na rijeci Zujevini, a vrijedni ribari uz pomoć općine Hadžići poribili su Zujevinu i pripremaju akciju češćenja obala rijeke Zujevine.

Edin Avdić, prvi čovjek hadžićkih ribolovaca priredio je lijepo druženje uz bogatu trpezu i riblji gulaš. Na obalama Zujevine okupilo se više od 100 ljubitelja prirode i ribolova koji su na svečan način obilježili početak ribolovne sezone.

Lov ribe nije bio u prvom planu, već druženje. Većina ribara došlo je bez štapova u ruci, ali bilo je i onih koji su pecali ribu.

Članovi USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva su organizovali u nedelju feštu uz obale ribarske staze Lađanica kod Dobroševića. Mirsad Alagić, Vehid i Mugdim Pešto, upecali se nekoliko pastrmki, ali su sve ribe ponovo vratili u vodu. Milan Jagar je radio na obezbjeđenju logistike i sve je proteklo uz lijepo druženje.

Ispred svih ribara na stolovima bilo je pršute, domaćeg sira i kajmaka, te osvježavajućeg napitka. Bilo je i lijepog ulova koji je ponovo vraćen u vodu.

Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

Tradicionalno otvorenje ribolovne sezone lova pastrmke u subotu je organizovano i na Boračkom jezeru gdje je Organizacija sportskih ribolovaca Konjic organizovala feštu za svoje članove i njihove goste. OSR Konjic ima dugu tradiciju – osnovano je 1927. godine. Od svog osnivanja u svom radu zacrtalo je zaštitu i unapređenje ribolova.

Lijepu feštu i otvorenje ribolovnme sezone na pastrmku organizovali su i ribari iz Fojnice. Bilo je lijepog druženja, bogate trpeze i pjesme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.