Najnovije vijestiUlovi

Milan Vujović – Vuja iz Bileće u Bilećkom jezeru ulovio soma teškog 85 kilograma i dugog 2.4 metra

Sve više i u sportskom ribolovu dolazi do pomodarstva, počevši od izmišljanja raznih pomagala za ribolov, pa do marketinškog izvikavanja određenih destinacija za ribolov kapitalnih riba.

Ni ribolovci iz Bosne i Hercegovine nisu imuni na taj novi trend, pa često odlaze u ribolov na te destinacije, a mi, u našoj državi, pred nosom nam imamo vode i ribe u njima na kojima nam zavide mnogi ribolovci širom Evrope.

Takav raj za ribolovce odavno je postalo Bilećko jezero, a sa tog jezera su se prestali objavljivati ulovi ispod 50 kilograma težine.

Danas objavljujemo soma od 85 kilograma kojeg je ulovio Milan Vujović – Vuja iz Bileće na varalicu ‘Rapala – Magnum’ na vuču. Borba sa ovom nemani je trajala preko sat vremena.

Iz Bileće najavljuju međunarodno takmičenje u lovu soma, a pokrovitelj tog takmičenja će biti Turistička zajednica iz Bileće i Opština Bileća.

Bilećko jezero ima potencijala, i zahvaljujući domaćinskom upravljanju tom vodom od strane lokalnih udruženja, ono je već postalo poželjna ribolovna destinacija koju pohode ribolovci iz cijele regije.

Pročitajte i:   Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi "Potraga za kraljicom Une 2024"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.