KrivolovNajnovije vijesti

UGSR ‘Mrena’ Živinice: Izrečena sankcija članu udruženja zbog nepoštovanja lovostaja

Na prijedlog Ribočuvarske službe održana je telefonska sjednica Upravnog odbora UGSR “Mrena” Živinice dana 07.05.2020.godine, te je donesena

ODLUKA

Dukić Faiku iz Živinica oduzima se status Počasnog člana UGSR “Mrena” Živinice zbog kršenja čl. 6. Pravilnika o kriterijima za proglašenja počasnog člana i kršenja čl. 36 i 47 Zakona o slatkovodnom ribarstvu i čl. 17 Pravilnika o načinu, alatima i sredstvima kojima se obavlja sportsko rekreativni ribolov.
Imenovanom se pored oduzimanja dozvole zabranjuje obavljanje sportsko-rekreativnog riibolova na svim vodama na kojima gazduje UGSR “Mrena” do kraja kalendarske godine. O daljoj zabrani bit će odlučeno na kraju godine.

Obrazloženje

Dana 07.05.2020.godine redovnom kontrolom Ribočuvarske službe na lokaciji Mustin zaliv u čuvarki vlasništvo Dukić Faika zatečena je riba koja je u lovostaju do 31.05.2020.godine i to smuđ cca 3kg. Ribolovac je upozoren o počinjenom prekršaju i naloženo mu je da ribu neozlijeđenu vrati u vodu. Dukić Faik se oglušio na upozorenje, te je uz naročito drsko ponašanje ribu izvadio iz čuvarke i gazio je nogama do smrti. Zbog svega učinjenog Ribočuvarska služba je sačinila zapisnik te će isti dostaviti nadležnom inspektoru radi izdavanja prekršajnog naloga, te je Upravnom odboru dostavila prijedlog da se Dukić Faiku poništi dozvola i oduzme status počasnog člana, kao i zabrani ribolov na svim vodama na kojim gazduje UGSR “Mrena”.
Zbog svega navedenog odlučeno je kao u dispozitivu Odluke.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Živinice, 07.05.2020.godine

UO UGSR “Mrena” Živinice

One thought on “UGSR ‘Mrena’ Živinice: Izrečena sankcija članu udruženja zbog nepoštovanja lovostaja

  • Hiltner Dragi

    Cuj lovostaj,sta je to. Koliko se sjecam lovostaj nije postojao 2019.godine.??? Ja sam te godine u vrijeme lovostaja na SARANA apelirao da se ne organizuje takmicenje jer ribu zivo bice treba pustiti u tom blazenom stanju da miruje,da uziva,da izvrsi reprodukciju ali,aliiiiiiiiiiii JA bivsi predsjednik tog udruzenja bivam blokiran do danasnjeg dana na stranici UGSR”Mrena”Zivince.AFERIM sportski ribolovci.
    Sad citam da pocasnog SPORTSKOG ribolovca,invalida 100% a za ribolov i vise od tog procenta jer bez ruke pokusajte vi pecati,maltretirate i ZURNO telefonski donosite NEZAKONITE,NESTATUTARNE odluke. Dokle cete crniti sve veoma dobro sto ste uradili. Pustite poznavaocima Statuta da rade politiku udruzenja a vi cuvajte ribu od mrezarosa i zagadjivaca jer to izuzetno dobro radite.BISTRO volonteri-ribocuvari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.