Na jezeru Starača od 23. jula 1. Carp Master Cup u trajanju od 72 sata

Udruženje građana ‘Bistro!’ iz Ilijaša organizuje 1. Carp Master Cup na jezeru Starača.

Takmičenje će trajati 72 sata, počevši  od četvrka, 23. jula od  10:00 sati pa do nedelje,  26. jula do 12:00 sati.

Kotizacija za ovo takmičenje po ekipi iznosi 200 KM, a nagradni fond za prvoplasirane iznosi 60% od uplata.

Okupljanje ekipa je prediđeno 23 jula do 9:00 ujutru. Pecaće se u dva sektora po 5 ekipa, a novčane nagrade dobijaju pobjednici sektora. Obezbjeđena su dva pehara za pobjednike kao i prelazni pehar za Mastera staza – ekipu sa najviše ulovljenih kilograma ribe.

Jednom dnevno je obezbjeđena dostava namirnica takmičarima u boxove. Jezero će biti zatvoreno 10 dana za šaranski ribolov prije takmičenja. Ova zabrana je nastupila od jučer, 13. jula.

Zabranjena ja upotreba shock lidera kao i zig rig tehnika ribolova. Zabranjeno je sakiranje ribe i ribe se vagaju odmah nakon ulova. Dozvoljeni su sve vrste partikli, boila, tigrovog oraha, pva, praćka, kobra, raketa.

Napomena:
‌Uzimajući u obzir da je U.G ‘Bistro!’ težilo ka tome da napravi polu-divlju zahtjevnu vodu, a ne klasičnu komercijalu, uvjek postoji mogućnost da jedan sektor ili čak oba ostanu bez ulova. U tom slučaju novčane nagrade ostaju u U.G. ‘Bistro!’ i prenose se na sljedeći Master Cup.

Pročitajte i:   Sretno Badnje veče i čestit Božić!

Prednost tokom prijava sljedećeg kupa imaju ekipe koje su pecale prvi Master kup. Za one koji nisu dovoljno upućeni, naš riblji fond se sastoji od 90% divljih riba koje nije tako jednostavno upecati. Naš riblji fond nije oštećen i zbog toga nećete vidjeti nikakave rane u ustima. Neće Vam pomoći ni cjelodnevno raketiranje, jer oni jednostavno ne reaguju na to. Izrazito su mudre i pravo je zadovoljstvo upecati ribu koja je upecana jednom ili dva puta u tri ribolovne sezone.

Svim učesnicima želimo zategnute strune, puno sportske sreće a mi Vam garantujemo fer i pošteno i suđenje i samo takmičenje.

Prijave možete poslati u poruci na Facebook stranici jezera Starača-

Do sada prijavljene ekipe:
1. C.T Brother
2. C.T Špilja
3.C.T Dječaci
4. C.T Element Baits
5. C. T Element Baits 1
6. C.T Doa
7. C.T. Liman Tešanj
8. C.T Profesori

Pročitajte i:   U reciklaži otpada ne zaostajemo za regijom, ali smo daleko od razvijenih država

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.