Na jezeru Starača od 23. jula 1. Carp Master Cup u trajanju od 72 sata

Udruženje građana ‘Bistro!’ iz Ilijaša organizuje 1. Carp Master Cup na jezeru Starača.

Takmičenje će trajati 72 sata, počevši  od četvrka, 23. jula od  10:00 sati pa do nedelje,  26. jula do 12:00 sati.

Kotizacija za ovo takmičenje po ekipi iznosi 200 KM, a nagradni fond za prvoplasirane iznosi 60% od uplata.

Okupljanje ekipa je prediđeno 23 jula do 9:00 ujutru. Pecaće se u dva sektora po 5 ekipa, a novčane nagrade dobijaju pobjednici sektora. Obezbjeđena su dva pehara za pobjednike kao i prelazni pehar za Mastera staza – ekipu sa najviše ulovljenih kilograma ribe.

Jednom dnevno je obezbjeđena dostava namirnica takmičarima u boxove. Jezero će biti zatvoreno 10 dana za šaranski ribolov prije takmičenja. Ova zabrana je nastupila od jučer, 13. jula.

Zabranjena ja upotreba shock lidera kao i zig rig tehnika ribolova. Zabranjeno je sakiranje ribe i ribe se vagaju odmah nakon ulova. Dozvoljeni su sve vrste partikli, boila, tigrovog oraha, pva, praćka, kobra, raketa.

Napomena:
‌Uzimajući u obzir da je U.G ‘Bistro!’ težilo ka tome da napravi polu-divlju zahtjevnu vodu, a ne klasičnu komercijalu, uvjek postoji mogućnost da jedan sektor ili čak oba ostanu bez ulova. U tom slučaju novčane nagrade ostaju u U.G. ‘Bistro!’ i prenose se na sljedeći Master Cup.

Pročitajte i:   Обале Укрине и Саве познаје као свој џеп

Prednost tokom prijava sljedećeg kupa imaju ekipe koje su pecale prvi Master kup. Za one koji nisu dovoljno upućeni, naš riblji fond se sastoji od 90% divljih riba koje nije tako jednostavno upecati. Naš riblji fond nije oštećen i zbog toga nećete vidjeti nikakave rane u ustima. Neće Vam pomoći ni cjelodnevno raketiranje, jer oni jednostavno ne reaguju na to. Izrazito su mudre i pravo je zadovoljstvo upecati ribu koja je upecana jednom ili dva puta u tri ribolovne sezone.

Svim učesnicima želimo zategnute strune, puno sportske sreće a mi Vam garantujemo fer i pošteno i suđenje i samo takmičenje.

Prijave možete poslati u poruci na Facebook stranici jezera Starača-

Do sada prijavljene ekipe:
1. C.T Brother
2. C.T Špilja
3.C.T Dječaci
4. C.T Element Baits
5. C. T Element Baits 1
6. C.T Doa
7. C.T. Liman Tešanj
8. C.T Profesori

Pročitajte i:   Općinsko vijeće Kiseljak protiv gradnje mini hidroelektrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.