Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR ‘Neretva 1933’ Mostar: U četvrtak 1. aprila otvorenje ribolovne sezone

Na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo“Neretva 1933” Mostar ovogodišnja sezona ribolova zvaničnopočinje u četvrtak 1. aprila.

Iz USR “Neretva 1933” apeluju na sportske ribolovce da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da u narednom periodu obnove ribolovne dozvole ukoliko to do sada nisu učinili.

Iz ovog društva podsjećaju da su u protekloj godini jezera Grabovica i Salakovac poribljeni sa 9.000 komada dužičaste pastrmke i sa 9.500 komada šarana, dok je u Mostarsko jezero ubačeno 5.000 komada dužičaste pastrmke i 5.000 komada šarana. Izvršeno je poribljavanje rijeke Neretve, Bune i Radobolje sa 22.200 mekousne pastrmke.

Također je u prethodnoj godini udruženje napravilo osam ribarskih nadstrešnica, te izvršilo ponovno obilježavanje ribolovnog područja u skladu sa revizijom ribolovne osnove i zabranama koje su propisane.

Iz USR “Neretva 1933” napominju da imaju dobro organiziranu ribočuvarsku službu organiziranu od ribočuvara i ribočuvara volontera, te jasno daju do znanja ribokradicama da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne sredine.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.