Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

CPC PC: И ове године порибљавање Дрине

И ове године Спорстко риболовни савез РС пријавио се за “Пројект управљања сливом ријеке Дрине на Западном Балкану” преко Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – ресор вода, који је финансирала Свјетска банка, По прихватању пројекта, Савез је са крајњим корисницима дефинисао локације и начин испуштања млађи, вријеме порибљавања, обезбјеђење потребне документације, а приликом порибљавања вршио је надзор над утоваром, транспортом, испуштањем млађи и доставом извјештаја о извршеном порибљавању даваоцу грант средстава.

Добављач млађи је било мрестилиште и рибогојилиште Еко зона “Угарски брзаци” д.о.о. Кнежево, које је поред уговорене количине млађи морало да испуни уговором прописане услове: да је млађ аутохтоног поријекла, црноморског слива, да посједује ветеринарску исправност, обазбједи транспорт рибе специјалним превозним средством, што је у потпуности и испунио.

Порибљавање је извршено са 2530 кг млађи поточне пастрмке дужина од 10 до 16 цм, 27. априла 2021. године на локацијама и количинама предвиђених Пројектом:

  • УСР “Бистро” из Зворника, 650 кг;
  • УСР “Дрина” из Братунца, 650 кг;
  • СРД “Младица” из Сребренице, 650 кг и
  • СРД “Дрињача” из Шековића, 580 кг.
Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Надамо се да ће се и у наредним годинама расписивати овакви или слични пројекти и за друга риболовна подручја а Савез ће свакако пратити и достављати пријаве на расписане грантове.

Спортско риболовни савез РС

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.