Najnovije vijestiTakmičenja

UGSR ‘Mrena’ Živinice: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe na plovak

Dana 09. maja 2021. godine na jezeru Šljunkara održano je takmičenje Udruženja građana sportskih ribolovaca ‘Mrena’ iz Živinica u disciplini lov ribe udicom na plovak.

Učešće je uzelo 23 takmičara svih uzrasta, a što je ohrabrujuće i obećavajuće, i veći broj mlađih takmičara se odazvao na udružensko takmičenje.

Ulovi su bili sasvim korekti a takmičari sa najboljim plasmanom su dobili medalje i pehare.

Kod seniorki, prvo mjesto je zauzela Zubović Belma sa 1280 grama ulova, drugo mjesto Bećirović Ferzeta sa 850 grama ulova i treće mjesto Jurić Viktorija sa 720 grama ulova.

U kategoriji invalidnih osoba, prvo mjesto je zauzeo Nočajević Nijaz sa ulovom od 1910 grama ribe, drugo Jakić Drago sa ulovom 1880 grama ribe i treće mjesto Đokić Rajo sa ulovom od 1020 grama ribe.

Kod kadeta, prvo mjesto je zauzeo Butković Kenan sa 1160 grama ribe, drugo Klopić Din sa 800 grama ulova i treće Nuhanović Ibrahim sa 760 grama ulova.

Kod veterana, prvo mjesto je zauzeo Odobašić Husein sa 1020 grama ulova, drugo mjesto Merdanović Ismet sa 710 grama ulova i treće mjesto Dedić Izet također a 710 grama ulova.

Pročitajte i:   Завршено Међународно такмичење у риболову “Биоштица 2024“ (Видео)

‘Zahvaljujemo se našem sudiji iz Banovića Jamaković Šukriji na svemu danas učinjenom a naravno veliko hvala i našem tetku Draganu Kišu sa pomoćnikom Stanimirom na spremanju kvalitetnog roštilja za sve prisutne na današnjem takmičenju.’, poručili su iz UGSR ‘Mrena’ iz Živinica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.