Kraljica Une ove godine u rukama Luke Španića iz Slovenije

Devetnaesta potraga za kraljicom Une uspješno je završena podjelom nagrada i zahvalnica.

Sumirajući rezultate i samog takmičenja i rada udruženja, USR “Krušnica” je, žargonski rečeno, dobro zabacilo i izvuklo odličan ulov ove godine.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja potraga za kraljicom Une je Luka Španić iz Slovenije, drugi je Aleksandar Kordić, a treći Fadil Ljubijankić.

Nagradni fond ove godine iznosio je 2000KM sa popratnim nagradama sponzora.

Sedamnaest riba je uhvaćeno u prethodne dvije noći, a Una je i ovog puta pokazala da nije potrebna samo sreća u ribarenju, već vještina, strpljenje i spremnost. Upravo to je i potvrdio pobjednik ovogodišnjeg takmičenja, Luka Španić.

– U Krupu dolazim već treći put u potragu za kraljicom. Ovaj put sam pobijedio i jako sam veseo zbog toga. Mogu da poručim svim takmičarima da je lov na mladicu jako zahtjevan. Svaki zabačaj treba da se smatra uspješnim. Treba biti spreman. U svakom trenutku. Ja sam sinoć imao spadanja, jer sam bio nespreman. Una je izuzetno teška voda. Ja pecam na Slovenskim rijekama, puno su lakše. Ovaj teren je dosta zahtjevan i treba dosta koncentracije ali i sreće da se pobjedi! – kazao je Španić.

Pročitajte i:   SRD 'Ukrina' Derventa: Održana 'Mala škola ribolova'

Organizator je istakao da je zadovoljstvo upravo u tome što su takmičari otišli kućama zadovoljni i sretni, što su ispunili ciljeve kako takmičenja tako i onoga što udruženje radi.

I pored portage za kraljicom Une, USR “Krušnica” je ovaj vikend imalo još i ulogu domaćina u flyfishing prvenstvu BiH, odnosno mišičarenju, na rijeci Krušnici, gdje su pripremili stazu i potrudili se domaćinski da ovo prvenstvo bude jedno od najboljih.

– USR je apliciralo da bude domaćin u fly ligi takmičenja u BiH. Naše je bilo da pripremimo stazu, hranu za učesnike te suce, a sve dalje ingerencije su u biti Sportskog saveza. Mi smo tu da im ništa ne fali i da sve protekne u fer i korektnom redu – ističe predsjednik USR “Krušnica” Admir Bajrić.

Bosanska Krupa ovog vikenda je doista pravi ribarski grad. Majice s motivima ribolova, odijela i štapovi za pecanje, šeširi s udicama i mnoštvo nekih novih lica ponovo je donijelo tu ljetnu atmosferu i poslije ovog zloglasnog virusa, razonodu za mnoge domaće, ali i strane ribare i ljubitelje ovog sporta.

Pročitajte i:   Poziv na Kup FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Izvor: krupljani.ba – Elma V.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.