У Невесињу отвoрeнa риболовнa сезонa

Поводом отварања риболовне сезоне чланови Спортско-риболовног друштва „Алаговац “ приредили су традиционално дружење на обали невесињског језера. Уз богату трпезу и пријатељске разговоре спортски риболовци су правили планове за наредни период.

Предсједник Друштва Горан Симеоновић каже да је приоритет невесињских љубитеља риболова очување природе и рибљег фонда и развијање еколошке свијести ког грађана. Најавио је да ће наредне седмице уз помоћ ХЕТ-а извршити порибљавање језера са шараном.

Симеоновић је рекао да је у плану и покретање школе риболова за млађе чланове. Током љета биће организована општинска лига у спортском риболову, а најуспјешнији риболовци представљаће Друштво на домаћим и међународним такмичењима. У оквиру Невесињске олимпијаде традиционално се приређује међународно куп такмичење у лову рибе удицом на пловак.

Истакнутом члану СРД «Алаговац» Велемиру Окуки уручена је плакета за дугогодишњи предан рад у Друштву. Његово рибарење почело је још крајем шездесетих година прошлог вијека када је формирана акумулација Алаговац. Окука каже да многи невесињски риболовци који су доста учинили на очувању језера и рибљег фонда више нису међу живима. Радује га што у данашњој генерацији има младих ентузијаста спремних да чувају и промовишу дивну природу који Невесиње има.

Pročitajte i:   Komesar Premijer lige BiH poziva takmičare u disciplini Feeder da izvrše pripreme i da se odazovu za učešće u 3. i 4. kolu

Окука је препоручио надлежним општинским службама да иза језера Алаговац, у појасу богатом шумом, направе пјешачку и бициклистичку стазу и обезбиједе противпожарну заштиту.

−Невесиње је одавно било чувено ваздушна бања и сигуран сам да би овакве активности привукле људе да дођу у здраву животну средину ⌐ закључио је Окука.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.