EkologijaNajnovije vijesti

Iz korita rijeka Bune i Bunice izvađene 62 vreće otpada

U ekološkoj akciji čišćenja rijeka Bune i Bunice u proteklom razdoblju izvađene su 62 vreće otpada.

“U akciji na rijeci Bunici učestvovalo je 26 ljudi i prikupljeno je 28 vreća otpada, dok su u akciji čišćenja korita Bune učestvovale 32 osobe koje su prikupile 34 vreće otpada. Ovu akciju uradili smo na kanuima koje nam je osigurao partner Blagaj City”, saopćeno je iz Omladinskog kluba “Novi val”.

Iz kluba su zahvalili svima koji su se priključili akciji te su istaknuli kako će se akcije čišćenja drugih rijeka u Hercegovini nastaviti.

Cilj kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!“ je da akcijama čišćenja prirodnih ljepota, koje Bosna i Hercegovina ima, podigne svijest građana o važnosti čuvanja okoliša, o ekološkim problemima, ali i o činjenici koliko otpad koji bace uništava prirodu.

“Nažalost, veliki je broj neodgovornih pojedinaca koji svoj otpad bacaju u prirodu, umjesto u mjesta predviđena za to. Cilj ove kampanje je da skrene pažnju ljudima da se odgovornije ponašaju prema prirodi, da razmisle o tome šta svaki komadić otpada koji građani bace čini prirodi i koliko mu treba da se razgradi. Nadamo se da ćemo uspjeti probuditi svijest o važnosti očuvanja prirodnih ljepota koje mi u Bosni i Hercegovini imamo zaista mnogo“, poručio je Goran Mišić, brend menadžer grupacije Molson Coors za BiH.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Akcije su organizirane u sklopu kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, koju kompanija Molson Coors provodi već drugu godinu zaredom, a partneri su Omladinski klub “Novi val”, lokalni partner “Blagaj City”, Udruženje sportskih ribolovaca “Neretva 1933” i Gold River Bunica.

Za više informacija posjetite web stranicu www.novival.info. Video sa održane akcije čišćenja rijeke Bunice možete pogledati i preuzeti sa linka, a na sljedećem linku je video sa akcije čišćenja rijeke Bune.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.