Najnovije vijestiTakmičenja

USR Busovača: Na rijeci Lašvi održan Spin kup ‘Busovača 22’

U nedjelju, 30.10.2022. godine, u Busovači na rijeci Lašvi, u prelijepom ambijentu mušičarske staze ‘Ivo Petrović Oko’ održan je SPIN KUP ‘BUSOVAČA 22’.

Na Kup, koji je ujedno bio i oproštaj od ovogodišnje ribolovne sezone, prijavilo se 34 takmičara, a mahom su to bili učesnici Premier lige BiH, odnosno reprezentativci naše države – dakle jedan respekta vrijedan KUP.

Takmičari su lovili odlično i u prve dvije runde maksimalno su morali biti fokusirani, jer je riba nešto lošije radila. Međutim, završne dvije runde sa izlaskom sunca su dale rezultat vrativši osmjeh na lica takmičara.

Članovi USR Busovača su opravdali ulogu dobrog domaćina te za sve prisutne napravili odličnu atmosferu pripremivši okrijepu, svečani ručak, te nagrade za prvih šest takmičara.

Sudijski kolegij na čelu sa glavnim sucem Željkom Milinovićem, sekretarom Seadom Nesimijem i glavnim sektorskim sucima Zdravkom Agatićem i Zijadom Sinanovićem je vrhunski odradio posao bez bilo kakve primjedbe.

Sponzor KUP-a ‘Busovača 22’ i ovaj put je bio gosp. Ognjen Borovčanin, na čemu mu se zahvaljujemo.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Na kraju ribolovne sezone te KUP-a ‘Busovača 22’ najboljima su uručena priznanja i nagrade:

  1. mjesto IGOR KRAJIŠNIK
  2. mjesto ALMEDIN OMERHODŽIĆ
  3. mjesto ALMEDIN PORČA
  4. mjesto MUHIDIN ORIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.